Iğdır’da Aşı Haftası Etkinlikleri Başladı

Tarih : 2013-04-30 / Kategori : Sağlık

Iğdır’da Aşı Haftası Etkinlikleri Başladı

    Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2005 yılında başlatılan 22-27 Nisan tarihlerini kapsayan Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Iğdır Halk Sağlığı il müdürlüğü çalışmalara başladı.
    Iğdır Halk Sağlığı il müdürlüğü görevli Doktar ve hemşireler’le birlikte Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım bulvarında aşı haftası dolaysıyla stant açarak vatandaşı bilgilendirdi.
    Görevli Hemşire Sevil Akay,  Aşılama hizmetlerinin, bebekleri, çocukları veya erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en fazla olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmeti olduğunu vurguladı.
    Akay, “Aşılama konusunda çeşitli mahalle ve ev ziyaretleri yaparak aileleri bilgilendirdiklerini, Aşının ücretsiz olduğunu ve İl genelin de aşı uygulamaları aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerde yapıldığını,  eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması, aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşılmasının sağlanması esas hedefimizdir." dedi.
    Stantı ziyaret edip broşür alan bayanlar “Aşı konusuna çok dikkat ediyoruz. Aşıları zamanında yaptırıyoruz. Sağlık ekipleri düzenli takip ediyor. Ev ziyaretleri yaparak çocuklarımızın aşısını zamanında yapıyorlar.” dedi.
    Iğdır il Halksağlığı il müdürlüğü görevli Doktor ve hemşireler Sabah 9 ve Akşam 3’e kadar stantın açık olduğunu bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtacaklarını belirttiler.
    Iğdır il Halk Sağlığı il müdürlüğü görevli Dr. Çiğdem Şayir, Hemşire Sevil Akay, Ebe Zeynep Akbulak, Çevre sağlığı teknikeri Meryem Topçu ve Mahmut Midilli stant ve çeşitli sokaklarda broşür dağıtarak vatandaşı bilgilendirdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası