Iğdır Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Tasavvuf Musikisi Konserine Yoğun İlgi

Tarih : 2013-05-01 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Tasavvuf Musikisi Konserine Yoğun İlgi

    Iğdır Üniversitesi İKSAT ve KÖPRÜ öğrenci topluluklarının tertip ettiği Tasavvuf Musikisi Konseri, Iğdır İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şükrü İsmail İpek, akademik ve idari personel ile birlikte öğrenciler ve Iğdırlılarında yoğun ilgi gösterdiği konser, dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
    Tasavvuf Musikisi Konserinde, Solistler Fazlı Arslan ve Fatih Erkoçoğlu’nun seslendirdiği tasavvuf musikisi parçalarına Neyde Abdullah Evliyaoğlu, Kanunda Hakan Özdoğan, Udda Zekai Önder ve Ritmde Aykut Delibayır eşlik etti.
    Sanatçıların seslendirdiği parçaların, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hz. Peygamber üzerine yazılmış olan eserlerden seçildiği gözlendi. Repertuarda halk müziği, sanat müziği ve dini musiki türlerinde Hicaz, Uşşak, Hüseynî,  Segah ve Hüzzam makamlarından güzide örneklere yer verildi.
    Konserin sonunda Tasavvuf Musikisi Konseri sanatçılarına Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şükrü İsmail İpek, Doç. Dr. Ahmet Uludağ, Yrd. Doç. Dr. Mürsel Ata, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit, Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan ve Sağlık Kültür Daire Başkanı Ahmet Kızılkurt tarafından plaket ve hediye takdim edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası