MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan'ın 10-16 Mayıs Engeliler Haftası Mesajı

Tarih : 2013-05-10 / Kategori : Duyurular

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan'ın 10-16 Mayıs Engeliler Haftası Mesajı

    “Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumumuzun en hassas meselelerinden biridir. 10-16 Mayıs günlerinde kutlanan Engelliler Haftası, toplumun engelliler ve onların sorunlarının dinlenmesi hususunda dikkatini çekmeyi amaçlaması bakımından üzerinden durulması gereken bir dönemdir.
    Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına eğilmek sosyal bir devlet olmanın yükümlülüklerinden birisidir. Devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek engelli vatandaşlarımızı toplumdan soyutlayan, toplumun dışına iten bütün uygulamalarla mücadele etmek ise bizlerin görevidir. Üzerinde düşünüldüğü takdirde bütün engellere çözüm yolu bulunabilecekken, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmediğini görmek üzüntü vericidir. Zira onların asıl engelleri kendileri değil; sosyal hayata entegre olmalarını zorlaştıran düzensiz yollar, parklar, bahçeler, yıkık kaldırımlar, onların da kullanabilecekleri şekilde düzenlenmeyen ulaşım araçları, okul yollarıdır. Bir sosyal devlet olarak devletimizin bu tür eksiklikleri daha vatandaşımız talep etmeden görmesi ve hizmet sunması gerekmektedir. İşe yerleştirmede en öncelik tanınması gerekenler engelli vatandaşlarımızdır. Iğdır gibi birçok imkandan yoksun bir ilde engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller mutlaka ki, daha fazladır. Bunları kaldırmak ise bizlerin görevidir. Geçtiğimiz günlerde uzun uğraşlarımız sonucunda Iğdır’a engelli vatandaşlarımız için özel bir aracın tahsisi sağlanmıştır.
    Bu düşüncelerle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası fırsat bilinmeli ve toplumun en küçük biriminden en büyüğüne, bu konuda daha duyarlı olmaya özen gösterilmelidir. Başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere her an bir engelli adayı bütün insanların Engelliler Haftasını kutlarız.”
    Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.