Aile Hekimleri Öğlen Tatilinde'de Hizmet Sunuyor

Tarih : 2013-05-11 / Kategori : Sağlık

Aile Hekimleri Öğlen Tatilinde'de Hizmet Sunuyor

           Iğdır’da Aile hekimliği yapan Dr. Esra Ersöz ve Dr. Çağrı Ateş öğlen arasın da bile hastalara hizmet veriyorlar.
                Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Aile hekimliği kapsamında Iğdır’ın 12 Eylül Emek mahallesin de bulunan  3 Nolu sağlık ocağında   görev yapan Aile hekimi Dr. Esra Ersöz ve Dr. Çağrı Ateş öğlen tatili bile yapmadan öğlen saatinde gelen hastaları muayene ediyor.
            Doktorlar sorumlu oldukları bölgelere giderek doktora gelemeyecek durumda olan yaşlı hastaları muayene ederek , tedavilerini yapıyorlar.
          İzmirli ve Iğdırlı olan doktorlar en iyi şekilde hastalara sağlık hizmeti sunuyorlar    öğlen aralarında ‘da  hemşireler de  aşılama ,  aile planlama hizmetleri veriyorlar.
                      Vatandaşlarla sohbet ederek muayene eden  Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Esra Ersöz, aile hekimliği uygulamasıyla hastaları kendi evlerinin sıcaklığındaki gibi ziyaret ederek, bire bir ilgilenme fırsatı bulduklarını belirterek, ”haftada bir gün sorumlu olduğum bölgeye giderek doktora gelemeyecek durumda olan yatağa bağlı hastalar ile yaşlı hastaları muayene ediyorum ilacını yazıyorum. Sohbet etmemiz bile onlara moral oluyor. Görevli hemşiremizde çocuklara aşı yapıyor ve hastaların tansiyonunu ölçüyor” dedi.
                 Iğdır 12 Eylül mahallesinde yaşayan vatandaşlarda bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek şunları söylediler: ”Hastaneye gidip gelmekten kurtulduk ve aile hekimliği uygulamasıyla çok rahatladık, bir ilaç yazdırmak için bile günün tamamını hastane köşelerinde geçiriyorduk. Eskiden böyle şeyler yoktu. Allah devletimizden razı olsun. Aile hekimimize gidiyoruz onlar hastamız olunca evimize geliyor. Burada yarım saat oturuyor. Doktor konuştukça hastanın içi açılıyor. Mahallemizde ASM’ ye gidip muayene olabiliyoruz." dediler.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-06-06 07:12:30

    Bir gazeteci olarak öncelikle yapılan haberi beğendiğimi belirtmek isterim halkın Sağlık Bakanlığı'nın hizmetlerinden, Yeni Sağlık Ocakları'nın (yeni adıyla Aile Sağlığı Merkezi) hizmetlerinden haberdar olması onları daha sık ve daha güvenerek sağlık hizmetlerine yönlendirir. Ancak yorumları okuyunca anladım ki kendi mesleğinizde bile çekememezlik var, yukarıdaki haberde kendini reklam etme çabası olmayan gencecik iki fidan var ve muhtemelen neden benim haberim yapılmıyor da o çocukların haberi yapılıyor mantığı ile iki tane de madde ekleyerek (ki bunları çiğnemediklerini düşünüyorum zaten) hem bu genç hekimlere olan güveni hem de bu genç arkadaşların şevkini kırıyor. Açık bir itham ve suçlama varken o yazıyı yazan kişiye (muhtemelen bu gençlerden daha yaşlı bir hekim olduğunu düşünüyorum) sormak istiyorum çok açıkça iyi niyetiyle halk ile doktorları, sağlık personelini tekrar bir araya getiren bu habere leke sürmenizin amacı ne?, bence etik olarak yargılanması ve cezaya çarptırılması gereken sizsiniz..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.