Iğdır'da Engeliler Haftası

Tarih : 2013-05-18 / Kategori : Sağlık

Iğdır'da Engeliler Haftası

    İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Engelliler haftasını kutlayarak  “Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım” dedi.
    10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” nedeniyle bir açıklama yapan  Dr. Alparslan Erol, engelli vatandaşların bir kez daha hatırlanması, sorunlarının daha yakından dile getirilerek, toplumun dikkatinin çekilmesi ve çözüm yollarının bulunması açısından önemli haftalardan biri olduğunu belirtti.
          Müdür  Erol, Engellilik konusunda duyarlılık oluşturmak, toplum içine dahi çıkmakta zorlanan engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, onları topluma kazandırmak adına bu haftanın çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydetti.    
    Dr. Erol, doğuştan veya herhangi bir hastalık ya da kaza gibi bir nedenle engelli hale gelenlerin, toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görülmesi, sorunlarının çözümü, toplumda üretken hale gelmeleri, toplumsal hayata uyumları ve hayat standartlarının yükseltilmesi sosyal hizmetlerin en önemli görevleri arasında olduğunu belirterek, “Toplumda engelli engelsiz herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması dileğiyle tüm engellilerimizin Engelliler Haftası’nı kutlayarak, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir, sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.