Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz’den Gazetemize Ziyaret

Tarih : 2013-06-04 / Kategori : Kültür & Sanat

Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz’den Gazetemize Ziyaret

4 ÜLKE 1 İLÇE: ARALIK FESTİVALİ  DÜZENLENECEK

    Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz’ Gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz genel yayın müdürü Cabbar Şıktaş’la görüştü.
    Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, Aralık ilçesinin tanıtılması konusunda yapılan çalışmalar kapsamında bir festival düzenleyeceklerini söyledi.
    Aralık Kaymakamı, Tolga Kamil Ersöz “Türkiye'nin üç ülkeye aynı anda sınırı olan tek ilçesi Aralık'ta, Büyük ve Küçük Ağrı Dağlarının eşsiz güzelliğinde 28-29-30 Haziran 2013 tarihlerinde 4 ÜLKE 1 İLÇE: ARALIK FESTİVALİ düzenlenecektir. Aralık Kaymakamlığı ve Aralık Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek Festivalde çeşitli etkinlikler yer alacaktır.”dedi.
    Tolga Kamil Ersöz’, 28.06.2013 Cuma akşamı 1. Aralık Ses Yarışması, l.ye 2000 TL, 2.'ye 1500 TL, 3.'ye 1.000 TL ödül verilecek ses yarışması ön elemeleri İğdır ve Aralık'ta 15 ve 16 Haziran tarihlerinde yapılacaktır.
    29.06.2013 Cumartesi akşamı GRUP AYNA Halk Konseri. Konser Aralık meydanında olacaktır. Ulaşım için İğdır'dan servis imkânları sağlanacaktır.
    29.06.2013 Cumartesi günü Türkiye'de Büyük ve Küçük Ağrı Dağlarının şüphesiz en güzel görünen bölgesi olan İğdır'ın Aralık ilçesinde, Yenidoğan Köyünden başlayacak olan ve yaklaşık 3.000 metreyi bulacak Büyük Ağrı Dağı yürüyüşü. Zemyan - Cehennem Vadisi, Moren-Buzhane, Ahura... Ağrı Dağı'nm hiç bilinmeyen taraflarına yolculuk..
    29.06.2013 Cumartesi günü Yürüyüşe katılmayanlar için İlçe merkezinde bekleyecek araçlarla periyodik olarak 3 ülke sınırını 1.5 saatte gösterecek Ufuk Turu imkanı, Pasaport imkanı olan misafirlerimiz için Nahçıvan gezisi, Kurulan kıl çadırlarda Aralık Kültürünü tanıma imkanı, Kafkas Oyunlarını izleme fırsatı, Veteran bisiklet yarışı, Çocuklar için oyun parkları, palyaçolar, halkın katılacağı hediyeli oyunlar
    30.06.2013 Pazar günü Serdarbulak Yaylasında Küçük Ağrı Dağının ihtişamı ve Büyük Ağrı Dağının ev sahipliğinde tarihi Rus Kışlasının içinde Nuh'un Çiçekleri Fotoğraf Sergisi, Doğa yürüyüşü, canlı müzik, piknik, uçurtmalar, dilek fenerleri, çeşitli yarışmalar...
    Aralık ayrıca 25.05.2013 - 02.06.2013 tarihleri arasında yapılacak olan Foto-Safari'ye de ev sahipliği yapacaktır. Aralık'ta çekilen fotoğraflardan oluşacak yarışmada l.'ye 2.000, 2.'ye 1.500, 3.'ye 1.000 TL ödül verilecektir
    Festivale ve yarışmalara ilişkin tüm detaylar, yenilikler ve olası değişiklikler, merak edilenler, festivalin etkinlik saatleri www.aralik.gov.tr,mvw.facebook.com/dortulkebirilce, www.twitter.com/dortulkebirilce adreslerinde güncel olarak yayınlanacaktır.
    "Ağrı Dağını pek azınız gördünüz ama hiçbiriniz bu yüzünü görmediniz"

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası