Tuzluca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi ve III. Geleneksel Yemek Şenliği

Tarih : 2013-06-07 / Kategori : Kültür & Sanat

Tuzluca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi ve III. Geleneksel Yemek Şenliği

      2012-2013 eğitim-öğretim yılında Tuzluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticileri ve kursiyerleri tarafından el emeği, göz nuru ile hazırlanan ürünlerin sergilenmesi amacıyla düzenlemiş olduğu ‘’yıl sonu sergisi ve yine Tuzluca Halk Eğitimi Merkezinin organize ettiği ‘’3. Geleneksel Yemek Şenliği’’ Programı coşkun  bir şekilde kutlandı.
         Açılış konuşmasını Tuzluca Halk Eğitimi Merkezi Alican Güner yaptı. Alican Güner  konuşmasında,  ‘’ Halk Eğitim Merkezlerimiz Beşikten Mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş, Atatürk ilkelerini ve Çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır.
        Cumhuriyetin ilk yıllarında okuma-yazma bilmeyen tek vatandaş bırakmamak ve yeni yönetimi geniş halk kitlelerine duyurmak ve benimsetmek amacını güden halk Eğitimi Merkezleri, artık bugün istihdam ve eğitim modelleriyle toplumsal kalkınmaya hız veren biçimde çalışmalarını sürdürmektedir.
        2012-2013 eğitim-öğretim yılında Tuzluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, 41’i Meslek edindirme, 20’si Okuma yazma ve 52’si de genel kurs olmak üzere toplam 113 kurs açmış bulunmaktayız. Açtığımız bu kurslarda 986’si bayan 901’i erkek olmak üzere toplam 1887 vatandaşımıza hizmet götürdük.’’dedi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün organize ettiği Geleneksel Yemek Şenliği’ne çerçevesinde yemek yarışmasına 30 bayan katıldı.  Yemek yarışmasında ‘’bozbaş’’ yemeği ile Dilek Aktaş ilçe birincisi oldu.
    Yemek yarışmasında dereceye girenlere Tuzluca Kaymakam eşi Yeşim Özkan tarafından çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir Acar tarafından yazılan teşekkür belgeleri de usta öğreticilere verildi. Yeşim Özkan, kurs öğretmenlerinin yaptığı ürünleri tek tek inceleyerek el emeği, göz nuru dökerek yapılan bu ürünlerin çok değerli olduğunu ve bundan dolayı bütün kurs öğretmenlerine ve kursiyerlere teşekkür etti.
   İlçe Kaymakamı Bilal Özkan yaptığı konuşmasında, Sergiyi çok beğendiğini ve sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
      Sergiden sonra yemek yarışmasındaki yemekler gelen misafirlere ikram edildi. Yemek yarışmasında en dikkat çeken Tuzluca’nın geleneksel yemeği ‘’TUZDA TAVUK’’un tuzlarını İlçe Kaymakamı Bilal Özkan kırdı, ve daha sonra tuzda tavuklar misafirlere ikram edildi.
      Sergi ve yemek şenliğine İlçe Kaymakamı Bilal Özkan, Garnizon Komutanı Nihat Aksiner, Cumhuriyet Savcısı Resul Sırça, Cumhuriyet Savcısı Ufuk Can Gazezoğlu, Hakim Kerem Zafer Bakay, Jandarma Bölük Komutanı Vahittin Kalay, Tuzluca Belediye Başkanı Vekili Osman Altan,  Emniyet Müdürü İ. Serkan Birgeoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir Acar, vatandaşlar ve davetliler  katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.