Dr. Sinan OĞAN, Iğdır’da Yaşanan Sel Felaketini Meclis Gündemine Taşıdı

Tarih : 2013-06-11 / Kategori : Siyaset

Dr. Sinan OĞAN, Iğdır’da Yaşanan Sel Felaketini Meclis Gündemine Taşıdı

    Kısa süre önce, Iğdır’da yaşanan dolu felaketi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Iğdır’a zarar veren sel felaketini 5 Haziran Çarşamba ve 6 Haziran Perşembe günü meclis gündemine taşıdı.
    Iğdır’daki sel felaketi ile ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergeleri de sunan OĞAN, genel kuruldaki konuşmasında “Çarşamba’yı sel alınca müdahale ediyorsunuz; ama Iğdır’ı sel alınca niye müdahale etmiyorsunuz” diyerek hükümete tepkisini dile getirdi.. Sinan OĞAN, ayrıca 15 yıldır havaalanının çevresindeki dere yataklarının temizlenmediğini belirterek DSİ makinelerinin yandaş kişiler tarafından kullanıldığını belirtti. OĞAN, AKP’li bakanlara “Bunun hesabını kim soracak?” dedi.
    OĞAN, 5 Haziran günü TBMM Genel Kurulunda şöyle konuştu; “Sayın Bakan, Iğdır'da, maalesef, sadece üniversiteler değil, diğer devlet kurumlarında da büyük problemler yaşanıyor. Tuttuğunuz elinizde kalıyor. Iğdır'a önce dolu yağdı, Hükümetinizden çıt çıkmadı. Şimdi de Iğdır'ı sel aldı. Çarşamba'yı sel alınca müdahale ediyorsunuz, Iğdır'ı sel alınca niye bakıyorsunuz sadece? Iğdır'da onlarca ev yıkıldı, yeni yapılan havaalanı suyun altında kaldı Sayın Bakan ve maalesef, sizin Iğdır'daki DSİ Müdürünüz devletin kepçesini oradaki yandaşların özel işlerinde kullandırtıyor, on beş senedir sürekli dilekçe verildiği hâlde su kanalları temizlenmiyor. Bunun hesabını kim soracak Sayın Bakan? Bir Allah'ın kulu çıksın bunun hesabını sorsun lütfen Iğdır halkı adına, yoksa sadece Çarşamba'yı sel almayacak iktidarınızı da sel alacak.”
    Bir sonraki gün konunun peşini bırakmayan OĞAN, genel kurulda söz alarak DSİ’nin keyfi uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. Sinan OĞAN “Sayın Bakan, dün burada ifade etmiştim, demiştim ki -eğer biraz da bu tarafa bakarsanız- Iğdır'ımızı sel aldı. "Çarşamba'yı sel aldı." diye biliyoruz; ama Iğdır'ı da sel aldı, emin olun. Ama Iğdır'ı sel alırken Iğdır DSİ Şube Müdürünüz DSİ araçlarıyla maalesef yandaşların bahçelerini temizlettirmekle meşgul. On beş senedir orada dilekçe veriyor vatandaşlarımız ama maalesef on beş senedir o kanallar temizlenmiyor, yeni yapılan havaalanı sular altında. Aşağı Çarıkçı, Yukarı Çarıkçı, Alikamerli, Yaycı köyümüz sular altında. Evler yıkıldı. Sayın Bakan. Lütfen olaya el koyun. Oradaki şube müdürünüze de lütfen söyleyin ki özel işlerle ilgilenmesin, milletin işiyle ilgilensin.” dedi.
    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU ise OĞAN’a “Sayın vekilim, havaalanı için ciddi bir drenaj kontrolü başlattık. Taşkın için DSİ Genel Müdürüne az önce talimat verdim.” Diyerek cevap verdi. Genel Kurulundan sonra OĞAN, Iğdır’da dolunun ve selin açtığı yaraların kapanması için üzerime düşen ne varsa yapacağım. “Ne Iğdırlı hemşerilerimi yalnız bırakacağım, ne de bu konunun peşini bırakacağım” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.