Önce Madalya Sonra Diskalifiye

Tarih : 2013-07-24 / Kategori : Kültür & Sanat

Önce Madalya Sonra Diskalifiye

    Evet, yanlış duymadınız önce madalya aldılar sonra yarış dışı uygulamaya tabi tutuldular. Geçtiğimiz aylarda yurt genelinde yapılan yarışmalara katılarak yüksek performans gösteren tüm yarışmalarda 1. olan Iğdır Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Dansları Topluluğu, İstanbul’da. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu(THOF) ve İstanbul Spor AŞ tarafından düzenlenen Halk Oyunları yarışmasına katılmaya hak kazandılar.
    Türkiye Birinciliği için Cemal Reşit Rey salonunda sahne alan Iğdır temsilcilerimiz muhteşem bir gösteri sundu salonu hınca hınç dolduran seyirciler tarafından dakikalarca alkışlanarak takdir gördüler. Katılımcıların ağzından şu ifadeleri duyduk Iğdır Karakoyunlu ekibi 1.olur dediler her şey buraya kadar normal ve muhteşemdi. Yarışmalar bittikten sonra yarışmada sahne alan tüm ekipler büyük bir gururla sahneye davet edildi ve performanslarından dolayı uzun uzun alkışlandı ve tüm katılımcılara madalya verildi daha sonra salonun muhteşem atmosferinde sonuçlar sırasıyla açıklanmaya başlandı sıra Karakoyunlu Ekibine geldiğinde herkes heyecan içinde muhteşem sonucu beklerken sunucu Karakoyunlu ekibinin hak etmediği şu cümleyi kullanarak ”Yarışmaya katılan Karakoyunlu ekibi yarışmanın 9/b bendini ihlal ettikleri için yarışmadan men edilmiştir” dedi.
    1-Birçok yarışmada Yüksek başarı göstererek 1600 km uzaktan kendi imkânları ile İstanbul’a gelerek büyük bir heyecan ve ümitle yarışa katılan bu gençleri üzmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Madem evrakları eksikti sahneye neden aldınız.
    2-9/b maddesi açıklaması ile yarışmaya seyirci olarak katılan insanlar üzerinde Iğdır ekibine karşı olumsuz bir durum oluşmuştur.
    3-Yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmelerde yarışmaya katılacak olan dansçıların isim listelerinin zamanında bildirilmemesi sonucu bu durum hâsıl olmuştur denildi.
    Yapılan yarışmalarda her an olumsuzluk olabileceği dikkate alınmalı ve yedek oyuncuların görev almaları sakıncalı olmamalıdır. Günümüzde spor müsabakalarında bile yedek oyuncu değişikliği olduğu halde böyle bir uygulamanın Folklor yarışmalarında uygulanmaması düşündürücü ve yanlıştır.
    Yetkililerden bu yanlışın ve haksız durumun düzeltilmesini diler, tertip komitesini bu yanlış uygulamalarından dolayı  kınıyoruz.
    Bu kadar olumsuzluklara rağmen çok yüksek derecede performans göstererek katılımcıların gözünde ve kalbinde 1.Olan Iğdır Karakoyunlu ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği
  Sefer KARAKOYUNLU
Yönetim Kurulu Adına-Başkan

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-07-24 08:54:38

    Kaderci olmak istemiyorum.Kaderimiz böyle dememeliydik.Daha önceden yarışma tecrübeleri varmı yönetenlerin bilemiyorum.demem oki hertürlü olumsuzluğa karşı önlem, zamanında isim listesi vs yapılacaktı.Gelecekte ders alınıp daha sıkı çalışılır umarım.Şans hep yanlarında olsun.Canım hemşehrilerimin.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.