Ak Parti İl Başkanlığından Basın Açıklaması

Tarih : 2013-10-24 / Kategori : Siyaset

Ak Parti İl Başkanlığından Basın Açıklaması

    Tuzluca'nın Özlü köyünde yaşayan Adil Özlü adlı bir vatandaşın BDP ye geçişi sırasında BDP Milletvekili Pervin Buldan'ın Iğdır Doğuş gazetesinde çıkan habere göre yapmış olduğu hakaretlerle dolu açıklamasına karşı kamu oyunu bilgilendirme anlamında basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.
    BDP Milletvekili Pervin Buldan haddini ve boyunu aşan seviyesiz cümlelerle Kürtlere hakaretlerde bulunuyor.
    Bu Milletvekili Kürt mü dür değil midir? Belli değil. Iğdır a geliyor ve Iğdır' da yaşayan Kürt halkını kandırıyor oyunu alıyor. Ama Kürt halkı bu sefer seçimlerde Pervin Buldan'ın asla oyununa gelmeyecektir. Yine seçim zamanı geldi hasadı almaya mı geldiniz? Seçimden seçime bayramdan bayrama tatil için eğlenmeye geldiğin Iğdır da Iğdırlılara hakaretler de bulunamazsın. Iğdır'la ilgili konularda bugüne kadar neredeydin? Dilini mi yutmuştun? Dilin yeni mi açıldı?
    Sende Milletvekilisin senin gibi Iğdır'dan giden başka vekil de var. Birileri Meclis kürsüsünden, gazetelerde, televizyonlarda sosyal medyada Iğdır da yaşayan Kürtler hakkında ağır hakaret içerikli konuşmalar yaparken sen neredeydin? Neden Iğdırlı Kürtler adına o insanlara bir tek kelime konuşmadın? Yoksa onlardan korkuyor musun ya da Siyasi rant elde etmek için onlarla beraber mi hareket ediyorsun?
    Ama bizim ve hele ki benim ALLAH tan ama Allahtan başka kimseden ama hiç kimseden korkumuz yoktur.
    Bugüne kadar hangi Iğdırlı kürdün hakkını hukuku nu birilerine karşı korudun? MHP milletvekili Kürtlerle ilgili  çok sayı da açıklamalar yaptı hangisine cevap verme cesareti gösterdin.
    Halfeli Belde Belediye başkanlığınızın bir tasarrufu hakkında, MHP cenahı çok sayı da gazete de ve sosyal medyada yazı yazdı ve ulusal medyada da paylaşıldı. Peki, kişilikli ,onurundan taviz vermeyen Pervin Buldan acaba bu konu hakkında nasıl bir açıklama yaptı merak ediyoruz. Âmâ Ak Parti de siyaset yapan onurlu haysiyetli başı dik alnı açık Kürtler Iğdır da yaşayan tüm insanların haklarını savundu ve hukuklarını korudu.
    Etnik köken üzerinden siyaset yapmak doğru değildir. Ama bu cevabın Pervin Buldan'a verilmesi lazım. Hakkari den gelip Iğdırlı Kürtler üzerinden siyaset yapıp hakaretlerde bulunmak boyunuzu aşar. Iğdır da yaşayan Kürtlere hakaret ediyorsun ama benim bildiğim Iğdırlı Kürt bunun hesabını sandıkta soracaktır. Milyonlarca Kürt vatandaşımız siyasetini BDP dışındaki partilerde ve özellikle de büyük çoğunluğu Ak Partide siyaset yapmaktadır. Siz basına yapmış olduğunuz açıklama ile BDP dışında siyaset yapan ve oy veren tüm Kürtleri onursuzluk, kişiliksizlik ve kimliksizlikle suçluyorsunuz. Siz gerçekten Türkiye de yaşayan Kürtlerin büyük çoğunluğu hakkında böylemi düşünüyorsunuz. Bu büyük çoğunluğun içerisinde bildiğiniz gibi çok değerli alimler, akademisyenler, ve kanaat önderleri vardır. Yaşınızı almış Milletvekili olmuş bir bayansınız. Ağzınızdan çıkan lafı kulağınız duymuyor. bu cümleler bir bayanın ağzına yakışmaz.  Bir elin yağda bir elin balda gariban Kürt gençlerini orada burada kullanıyorsun ve sonrada dönüp Kürtlere hakaret ediyorsun. Acaba senin çocukların; hiç maddi sıkıntı çekti mi ? Çıplak ayakla ayakkabısız gezdi mi ? Açlık nedir bilir mi? Başkalarının çocuklarını çeşitli eğlemlere katılmaya teşvik ederken, kendi çocukların bu güne kadar hiçbir eyleme katıldı mı?
    Protestolarda taş attı mı? Sen kendi çocuklarını hiç kalkan olarak kullandın mı ? Çocukların sıradan okullarda okudu mu? Hiç harçlıksız okula gitti mi? Çocukların Kürtçe biliyor mu ? tenezzül edip de Kürtçe kurslara gönderdin mi? HAYIR , çünkü sen ve senin gibileri bu yukarıda sayılanları kendi minik yavrularınıza reva görmezsiniz. Ama bunları Iğdırlı çocuklara reva görüyorsun. Biz tüm insanların huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşaması ve refah düzeylerini yükseltmeleri yani insanca yaşamaları için elimizden gelen her türlü gayreti sarf edip bu konulara emek veriyoruz.
    Kendi çocuklarımıza reva görmediğimiz bir kötülüğü başkalarının çocuklarına da reva görmeyiz.
    Yazıklar olsun BDP ye ki ; Kürdün alimine, kanaat önderine, akademisyenine, gencine, çocuğuna toptancı bir zihniyetle hakaretlerde bulunan böyle bir Milletvekilini içlerinde barındırıyorlar.
    Ak Parti ve diğer tüm partilerde siyaset yapan her Kürt onurludur, şereflidir, kişiliklidir ve kimliğine sahip çıkandır.
    Onur, şeref, kişilik ve kimlik bakkalda satılmıyor. hangi Kürdün onurlu , kişilikli, şerefli ve kimlikli olup olmadığına sen mi karar veriyorsun, elinde bunları ölçen bir alet mi var ? Önce kendi onurunu şerefini, kişiliğini ve kimliğini ölç sonuçlarını Kürt halkı ile paylaş ondan sonra diğer Kürtlerin onurları, kişilikleri ve kimlikleri ile uğraş.
    Partinize geçen Adil beyi yakından tanırız. İki ay kadar önce ismini verebileceğim birkaç akrabası ile birlikte ziyaretime geldiler, Adil bey bana, Ak Parti kongre delegesi ve Ak Partili olduğunu, Ak Partiden il Genel Meclis Üyeliği için aday adayı olacağını belirtti, bende kendisine hayırlı olsun dileklerimi ileterek günü gelince partiye müracaatınızı yaparsınız, daha sonra Partimiz süresi gelince ilgili değerlendirmeyi yapacaktır dedim.
    Pervin hanım buna ne diyeceksin ?
    Elindeki ölçü aleti ile onuru, kişiliği ve kimliği ölç bakalım ne sonuç çıkacak?
    Bir insanın onurlu, kişilikli ve kimlikli olup olmadığı bir siyasi partiye üye olup orada siyaset yapmakla ölçülmez.
    Artık bunları öğrenmeniz lazım. Siz bu kafayla mı siyaset yapıyorsunuz.
    Pervin Buldan'ın Kürtlere yapmış olduğu bu hakaretleri ve bizim Ak Partide siyaset yapan Kürtler olarak verdiğimiz cevabı tüm toplumun taktirine arz ediyorum.
    Saygılarımla.

Facebook Beğenenler

  1. kilic 2013-10-24 11:38:41

    bu kardesimiz cok güzel konuyu aciklamis.baska yerden birini getirmisler onu igdirli kürde sectirmisler, niye igdirli kürt koyun sürüsümü.igdirli kürt bunu iyi bilmesi lazim onu kulaniyorlar pkk da bdp de.igdir halki kürdü ile türkü ile igdirin kalkinmasi icin ugras vermesi lazim, baska seyle deyil herkes icin faydasi var....

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.