Kaya'dan TBMM'ye Soru Önergesi

Tarih : 2013-10-24 / Kategori : Siyaset

Kaya'dan TBMM'ye Soru Önergesi

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya Iğdır İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Azeri-Caferiler üzerindeki asimilasyon politikası hakkındaki raporla ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi:
   
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
    Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir BOZDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
    Atila KAYA -İstanbul Milletvekili
    Iğdır Müftülüğü’nce hazırlanan ve Caferi mezhebine mensup vatandaşlarımız rencide eden rapor kamuoyuna yansımıştır. Raporda “Şialar (Caferiler) camiye gelmiyor, millet bütünlüğünü bozuyor, dikkatle izlenmeliler” şeklinde milli bütünlüğümüzü bozucu, masum vatandaşlarımızı suçlayan, karalayan, din ve vicdan hürriyetine sığmayan ifadeler yer almaktadır.
Buna göre;
1-Bu raporu hazırlayan Müftü hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?
2-Yurt dışında “mezhebe göre dost ve düşman belirleyen hükümetiniz”,  aynı politikayı ülke içerisinde de bürokratlarınız eliyle uygulamaya mı çalışmaktasınız?
3-Birçok defa yetkililer tarafından dile getirilen, “Caferi mezhebi de hak mezheptir, farklılıklar bizim zenginliğimizdir" ifadesinde yer alan farklılıklar artık hurafe mi kabul edilmektedir?
4-Caferi inancına mensup vatandaşlarımızı rencide eden bu rapor için Hükümetiniz özür dilemeyi düşünüyor mu?

Facebook Beğenenler

  1. kilic 2013-10-24 11:16:50

    atila kaya beye tesekür ederiz.akp gizli piyon.pkk bunlardan merttir.yani akp ...pkk dan tc icin daha tehlikelidir........

  2. İbrahim Sancar 2013-10-25 12:33:07

    Sayın vekilleriimiz Atilla Bey,Sinan Ogan ve Ali Özgündüz mecliste diğer partilerdende parti farkı olmadan bu çirkin saldırıyı daha bir gündeme getirerek bu lanetlilere gerekli cavabın verilmesini sağlamalarını bekliyoruz.Şimdilik bu girişimleri içinde teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.