İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek

Tarih : 2013-10-28 / Kategori : Sağlık

İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek

    Genel Sekreter Uzm. Dr. Bülent KAYA , “Iğdır Devlet Hastanesi Acil Servisinde İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve  Krize Müdahale Birimi  Açılarak halkın hizmetine sunulmuştur.” dedi.
    Iğdır Devlet Hastanesi Acil Servisinde Genel Sekreter Uzm. Dr. Bülent KAYA’nın onayı ve Psikolog Bahri AYKAL’ın çalışmaları sonucu, Acil Serviste intihar girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimi açılarak çalışmalara başlatıldı.
    İntihar: kişinin yaşadığı sorunlara bir çözüm yolu bulamaması sonucu ölümü bir çıkış yolu olarak algılaması ve hayatına son vermeye çalışması durumudur.
    Birimin amacı: intihar vakası olarak acil servise getirilen hastalara psikososyal destek sunmak ve gerekli görüşmeleri yaparak kişiyi intihara sürükleyen nedenleri saptayarak bir daha intihar girişiminde bulunmalarını engellemeye çalışmaktır.
    İntihar edecek insanlar genellikle çevrelerine intihar edecekleri ile ilgili ipuçları verirler bunlar: bu hayattan bıktım artık, bu acıyla daha fazla yaşanmaz, benim için en iyisi ölmektir, bu hayatın artık hiçbir anlamı kalmadı, ölüm tüm acıların dinmesidir, hayat artık bana çok ağır geliyor, ben tüm yaşayacaklarımı yaşadım zaten, her şeyimi kaybettim artık vb.
    Çevrenizde veya ailenizde bu tür söylemleri sık sık dile getiren bireyleri birimimize yönlendirmeniz onların hayatını kurtarabilir.
           ’’Bir insanın hayatını kurtarmak tüm insanlığı  kurtarmaktır.’’                                   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.