Umke'den Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Tarih : 2013-11-05 / Kategori : Sağlık

Umke'den Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

    Iğdır il Sağlık Müdürü Alparslan Erol, Erzurum'da bölgeden 6 ilin Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)'nin katılımıyla gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildiğini  belirterek yapılan deprem tatbikatına, Erzurum, Iğdır, Erzincan, Ağrı, Bayburt ve Kars'tan toplam 35 UMKE görevlisi katıldığını belirtti.
    Alparslan Erol, “Iğdır UMKE ekiplerimizin katılımıyla yapılan tatbikatta  depremde yıkılan 3 katlı bir evin enkazı altında kalan 8 kişinin kurtarılması gerçekleşmiştir.” dedi.
          Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri ile Jandarma Arama kurtarma köpeklerinin de destek verdiği tatbikatın gerçeği aratmadığını ve  Sivil Savunma Arama Kurtarma ekiplerinin depremzedelerin yerlerini belirtmesinin ardından UMKE ekipleri yaralı ve ölüleri enkaz altında titiz çalışma sonucu çıkarttı. Olay yerindeki sahra hastanesine sedyeler ile taşınan yaralılar ilk müdahalelerinin ardından ambülanslar ile çevre hastanelere sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren tatbikat sonrasında katılımcılara başarı sertifikası verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.