Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 7 Kasım’da Ankara’da Başlıyor

Tarih : 2013-11-07 / Kategori : Kültür & Sanat

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 7 Kasım’da Ankara’da Başlıyor

    Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın, Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleriyle ilgili basın açıklaması: Kars Valiliği, Ardahan Valiliği, Iğdır Valiliği, Kars Ardahan, Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu öncülüğünde, KAI Federasyon, Vakıf ve Derneklerinin katkı ve katılımlarıyla ilk kez Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri düzenlenecektir.
    Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde 7-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’nde amacımız; Bölgemizin tarihini, kültürünü, manevi değerlerini, doğal değerlerini, kış turizmini, diğer turizm alanlarını tanıtmak olacaktır. Düzenlenecek Tanıtım Günleri’nde yöresel lezzetlerimiz olan kaz, kaşar peyniri, çeçil peyniri, bal, yöresel yemekler, turistik el emeği ürünler de tanıtılacak ve satışa sunulacaktır.
    Ayrıca bölgemiz için çok önemli olan Ebu’l Hasan Harakani konulu panel düzenlenecektir. Bu panelde Ebu’l Hasan Harakani anlatılacak ve anılacaktır. Ayrıca bölgemizin diğer bir kültür değeri olan Âşıklarımız Tanıtım Günleri’nde dinletileriyle renk katacak, yöremizin sanatçıları da bu Tanıtım Günleri’nde verecekleri konserlerle bölgemizi en iyi şekilde tanıtacaktır.
    Bölgemizden gelen esnaflar da ürettikleri ürünleri tüm Ankaralılara ve tüm hemşehrileri gruplarına sunma ve satış yapma imkânı bulacaklardır. Hemşehrilerimizin bu organizasyona en yüksek katkıyı vereceklerini ümit ediyoruz. Hemşehrilerimizle birlikte sosyal ve kültürel bütünlüğümüz çerçevesinde, Kars Ardahan Iğdır’ı Ankara’da yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.
    Bölgemizi ve illerimizi tanıtmak için bizlere destek veren başta Sayın Valilerimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimize, Serhat Kalkınma Ajansı’na KAI Federasyon, Vakıf ve Derneklerine desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ederim.
    Yıllardır hayal ettiğimiz ve ilk kez gerçekleşecek Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’nin 7 Kasım 2013 Perşembe günü saat 10.30 yapılacak olan açılışına tüm hemşehrilerimiz davetlidir.

Facebook Beğenenler

  1. kenan 2013-11-07 08:19:19

    Ya anlamadım diğer illerin tanıtımı Ankara da bir hafta yapıldı. Örneğin Niğde, Tekirdağ, Balıkesir, Mardin gibi. Ancak ne hikmetse Ankara da AKM'nin önünde KARS -ARDAHAN- IĞDIR TANITIM GÜNLERİ Diye yazan afişte sadece 7-10 Kasım denilmiş.Yani Koskoca üç ilin tanıtımı beraber olarak sadece 3 güne sığdırılmış.El insaf yani.

  2. imran göycali 2013-11-07 10:15:31

    FIKIR GÜZEL ETKINLIK GÜZEL CALISMA GÜZEL ZAMANLAMA YANLIS KARSLI ADRDAHANLI IGDIRLI HEMSEHIRLILERIMIZ HZ:PEYGAMBERE SENIN TORUNUNUN YAS GÜNÜNDE SAZ SÖZ ILE TANINDIK VE GLDIK DIYE CEVAP HAZIRLASINLAR INSALLAH ES SELAMU ALEYKÜM

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası