Serhat İlleri Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi

Tarih : 2013-11-09 / Kategori : Kültür & Sanat

Serhat İlleri Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi

         Ankara AKM (Atatürk Kültür Merkezi) de birçok bakan ve milletvekilinin katılımıyla görkemli bir açılış yapıldı. Protokol mensuplarının yer bulamadığı bu büyük organizasyonun açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, Savunma bakanı İsmet YILMAZ, İçişleri Bakanı Muammer GÜLER, Eski Bakanlardan İdris Naim ŞAHİN ve Iğdır Milletvekili Sinan OGAN ile Eski Milletvekilimiz Ali GÜNER ve diğer illerin milletvekillerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
       Açılış konuşmaları Iğdır valisi Ahmet Pek, ve Kars Valisi Eyüp Tepe tarafından yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından Aşıkların ve Iğdır halay ekibinin gösterisi ile stantların gezilmesine başlandı. 
    Iğdır tanıtım stantlarının yoğun ilgi gördüğü ve bir çok bakan ile milletvekilinin iştirak ettiği ve gurbette yaşayan Iğdırlı hemşerilerimizin yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı.  Sanatçımız Latif Ayyıldız konseri ile coşku doruğa ulaştı.
    Iğdır Valiliği stantında  dağıtılan  yöresel ürünlerden dolayı ilgi oldukça fazlaydı.  Bu nedenle Vali Ahmet Pek Iğdır stantına olan yoğun ilgiden dolayı stanttan  ancak akşam 19:00 sıralarında  ayrılabildi.

Facebook Beğenenler

  1. kenan 2013-11-11 08:21:09

    Tanıtımın 3. gününde gidebildik AKM.'ye. Gözlemlerim şunlardı. Dışarıda büyük bir çadır vardı ve içinde yüzde 95 Kars esnafı idi. Yağ,Bal Peynir ve kaz eti vardı. Iğdırdan bir esnaf dışında kimse yoktu.<br />AKM binasında ise küçük bir alanda Iğdır standları vardı. Maalesef standlarda da Iğdıra özgü pek birşey de göremedim. Acı ama Gerçek..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.