Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri Fuarında Tuzluca Belediyesi Standı Büyük İlgi Gördü

Tarih : 2013-11-15 / Kategori : Kültür & Sanat

Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri Fuarında Tuzluca Belediyesi Standı Büyük İlgi Gördü

    Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında birincisi düzenlenen “Kars – Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri”nin açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, illerin valileri, milletvekilleri ile davetliler katıldı.
    Büyük bir coşkuyla başlayan “Kars- Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri” fuarında Tuzluca Belediyesi de yerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tuzluca Belediyesi standını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin ile milletvekilleri, bürokratlar, valiler ve Ankara’da yaşayan çok sayıda Iğdırlı ziyaret etti.
    Tanıtım günleri fuarında Tuzluca Belediyesi, Tuzluca merkezde bulunan özellikle Sağlık Turizmi açısından çok önemli olan Tuz Mağaraları Tanıtımına öncelik verdi. Yine Tuzluca’yı tanıtan afişler, el ilanları, Tuzluca görselleri, yazılı materyaller, kaya tuzu işlemeleri ve yöresel yiyecek ve giyecekler sergilenerek tanıtıldı. Ayrıca Tuzluca Belediyesinin 2009-2013 tarihleri arasında yaptığı hizmetleri gösteren Tuzluca Belediyesi Faaliyet Raporu, fuarı ziyaret edenlere takdim edildi.
    Tuzluca Belediyesi ve Tuzluca Kaymakamlığı standını ziyaret eden bürokrat ve vatandaşlarımız, fuarın Tuzluca’nın tanıtımı için çok faydalı olduğunu söylediler.
    "Kars- Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri"nde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı”
    Tanıtım Günleri Fuarının açılışında ilk olarak kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Muammer Güler, birlik ve beraberlik içinde yapılan etkinliğin anlamlı olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Güler; Kars'ın, Iğdır'ın ve Ardahan'ın çok önemli bir tarihi, kültür ve tabiat zenginliğine sahip iller olduğunu belirterek, bu illerin yeterince tanıtılmasının ve güzelliklerin herkese yansıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

           Bozdağ: “Kars, Ardahan ve Iğdır kültür ve tarih medeniyetinin önemli merkezleridir”
    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Kars, Ardahan ve Iğdır’ın kültür ve tarih medeniyetinin önemli merkezleri olduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gurbette olan insanların kendi illerine ilişkin yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını, orada yaşayan insanların da kendi kültürünü ve tarihini yeteri kadar tanımadığını anlatarak, tanıtım günlerinin önemli bir faaliyet olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ “Bu tanıtım günleri vasıtasıyla önce biz kendimiz kendimizi iyi tanıyacağız, iyi öğreneceğiz ki başkalarına iyi anlatalım iyi tanıtalım. Bu tanıtım günleri bir yandan Kars'ı, Ardahan'ı, Iğdır'ı, Karslılara, Ardahanlılara, Iğdırlılara doğru tanıtırken öte yandan bunları tanıyanların her birisini bu illerin tanıtımının adeta fahri birer elçisi haline dönüştürmekte ve Türkiye’mizin dört bir yanında ve başka yerlerde bu özelliklerin tanıtılmasına vesile olmaktadır.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası