MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, AKP'nin Kilise Çanı Merakını Mecliste Deşifre Etti

Tarih : 2013-12-02 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, AKP'nin Kilise Çanı Merakını Mecliste Deşifre Etti

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Azerbaycan ile yapılacak olan arşiv anlaşması üzerine MHP grubu adına konuştu. AKP’nin yaptıklarını meclis genel kurulunda birer birer açıklayan OĞAN’ın konuşması sırasında AKP’li milletvekilleri çılgına döndü.
    Konuşmasına arşivin önemini vurgulayarak başlayan OĞAN, “Bugün Türkiye'de yaşadığımız birçok olayın gerisinde arşivlerimize sahip çıkmamamız yatıyor, arşivlerimizi iyi araştırmamamız yatıyor, tarihimizi iyi bilmememiz yatıyor ve tarihimizin çarpıtılması yatıyor. Eğer iki sene sonra Türkiye'nin karşısına sözde soykırımlar getirilecekse, bunun karşısında bizim elbette ki dost ve müttefiklerimizle arşiv anlaşması yapmamız lazım.” dedi. OĞAN, “Eğer biz arşivimize sahip çıkarsak ve bunu da dost ve müttefik bir ülke olan Azerbaycan'la yaparsak, iki sene sonra karşımıza getirilen ve Türk tarihine âdeta bir kara leke olarak vurulmak istenen sözde soykırım iftirasının da önüne geçmiş oluruz.” diyerek Azerbaycan ile ilişkilerin gelişmesi gerektiğini de vurguladı.
    Sinan OĞAN, konuşmasında Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU’nu da sert sözlerle eleştirdi; “Biz o Türk dünyasıyla beraber Türkiye'nin birçok sorununu çözebiliriz. Bizim orada kardeşlerimiz var ve o kardeşlerimizle de arşiv alanında da, diğer alanlarda da iş birliğini yapacağız, siz buna gönülsüz olsanız da -bazen- size rağmen Türkiye Türk dünyasıyla iş birliğini, ilişkilerini geliştirecektir. Niye size rağmen? Çünkü -daha önce bu kürsüde ifade ettim ve Sayın Dışişleri Bakanına da ifade ettim- bizim kardeşlerimiz Türkiye'ye giremezken, siz bizim kardeşlerimize vize uygulamasını devam ettirirken, maalesef, Türkiye'ye ne kadar hakaret eden, ne kadar terörü destekleyen, ne kadar Türkiye'yi uluslararası camiada zor durumda bırakmaya çalışan insan varsa hepsini burada ağırlıyorsunuz ama Dışişleri Bakanı şu soruma cevap veremiyor; Sayın Dışişleri Bakanı, buradan tekrar soruyorum size; en son bütçe görüşmesinde sordum ve siz ne dediniz biliyor musunuz? Sayın Dışişleri Bakanına sordum: "Sayın Dışişleri Bakanı, Rabia Kadir Türkiye'ye gelebilecek mi?" Birkaç defa üzerinden dolandı ama ısrarımıza rağmen cevap vermek zorunda kaldı: ‘İnşallah, bir gün gelebilir.’ dedi. Peki, Sayın Dışişleri Bakanı, kusura bakmayın ama siz bu Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı mısınız, bostan korkuluğu musunuz? Kim verecek bu vizeyi? Siz vereceksiniz. Dışişleri Bakanı olarak siz, Türk ve Müslüman olan Rabia Kadir'e vize veremiyorsunuz ve onun cevabını da veremiyorsunuz, "İnşallah, bir gün o da gelebilir." diyorsunuz. O zaman o koltuğu terk edin; eğer bu iş inşallah, maşallahla olacaksa siz o koltuğu terk edin Sayın Dışişleri Bakanı.”
    OĞAN, konuşmasında Türk kültür varlıklarının Ermenistan tarafından tahrip edildiğine ve tarihi gerçeklere de değindi. “Erivan, bundan sadece ve sadece yüz sene önce yaklaşık 600 bin Türk'ün yaşadığı, yüzlerce camiden ezan sesinin duyulduğu bir Türk memleketiydi. Bugün Erivan'da mezar taşlarımız bile kalmamış, Müslüman mezar taşları bile Ermenistan'da tahrip edilmiş durumdadır.” diyen OĞAN, “Bundan haberiniz var mı? Bundan haberiniz yok. Peki, sizin neden haberiniz var? Sizin Akdamar'a kilise çanı takmaktan haberiniz var, sizin Ermeni'ye, sizin Rum'a, sizin ne kadar burada Türkiye'den toprak talebi olan varsa ona kamu arazilerini peşkeş çekmekten haberiniz var. Ssiz gelin burada bu kürsüden söyleyin, Akdamar'a çanı taktınız mı takmadınız mı, gelin bu kürsüden söyleyin, gelin bu kürsüden söyleyin. Dağlık Karabağ'da, işgal edilen Dağlık Karabağ'da bizim olan cami ahıra çevrilmiş, bundan haberiniz var mı, bununla ilgili bir girişiminiz var mı? Yok. Ermenistan'da tek bir camiyi onartabildiniz mi? Yok. Ne yapıyorsunuz? Ancak işiniz gücünüz Ermeni'ye kilise çanı takmak, Rum'a kilise açmak, Türk'ün olan vakıf mallarını ona buna peşkeş çekmek. Vakıf, hangi Türk vakıf arazisini Türkiye sınırları dışında alabildiniz? Hangisini alabildiniz? Mısır'dan mı alabildiniz, Suriye'den mi alabildiniz, Erivan'dan da alabildiniz, hangisini aldınız? Yoksa, Yunanistan'dan mı aldınız? Dış ilişkiler karşılıklılık esasına göre yapılır. Gelin, burada deyin ki "Biz onlara kilise çanı taktık, karşılığında şu camiyi onardık. Gelin burada söyleyin ben de sizden özür dileyeceğim, yoksa Türk milletinden çıkın siz özür dileyin.” ifadeleriyle konuşmasına devam etti.
    Dr. Sinan OĞAN, bunların yanı sıra konuşmasında Azerbaycan ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve Türk dünyası ile ilişkilerin iyileştirilmesine AKP Hükümetinin dikkatini çekti. OĞAN “Azerbaycan ile gündemimizde birkaç tane anlaşma metni var, bunların hepsi de inşallah buradan geçecek. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk dünyasıyla yapılan her anlaşmanın arkasındayız. Türkiye'yle Türk dünyasını birbirine daha da yakınlaştıracak her çalışmanın Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz yanındayız, arkasındayız ama burada sizi uyarmak görevini millet bize verdiği için biz de sizi uyarmak durumundayız. Azerbaycan'ın çabasıyla Türkiye-Azerbaycan ilişkileri bugün yürüyor, bundan haberiniz var mı? Eğer İtalya bugün Azerbaycan'ın bir numaralı ticaret ortağı, Endonezya iki numaralı ticaret ortağı, Rusya üç numaralı ticaret ortağıysa Azerbaycan'ın, sizin bunun hesabını yapmanız lazım, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN’ın bunun hesabını yapması lazım. Sizin önceliğiniz Türk dünyası olsaydı değerli arkadaşlar, biz Azerbaycan'ın dış ticaretinde ilk üçte yer almıyor olmazdık, bir numaralı ticaret ortağı olurduk ama siz Barzanilerle kucaklaşıyorsunuz, ama siz düş işleri bakanınızla bir düş politikasındasınız. ‘Sıfır sorun’ diye yola çıktınız, maalesef memlekette komşu bırakmadınız diyor, hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu

Facebook Beğenenler

  1. İrfan Güneyli 2013-12-03 11:31:00

    Sayın vekilim ; sayın Bahçeli Emekli olduktan sonra sizi partinin başında görmek istiyoruz,dünya görüşünüz,kültürünüz,ve bilgi dağarcığınızla bu göreve en layık,kişisiniz sizinle gurur duyuyoruz,Allah yardımcınız olsun.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.