LEYLEK TOKİ EVLERİ

Tarih : 2008-03-26 / Kategori : Genel Haber

 İlimize komşu Azerbaycan’a bağlı Nahcivan Özerk Cumhuriyetinde leyleklerin yuva yaptığı yüksek gerilim hattı 'apartman' görünümüne büründü.

Dilucu Sınır Kapısı'ndan Nahcivan'a girdikten sonra ilk yerleşim birimi olan Nahcivan'ın Sederek ile Şerur kasabaları arasında yol kenarında bulunan leylek yuvaları, Nevruz Bayramı sonrası Nahcıvanı Ziyaret eden Iğdır heyeti arasında bulunan Iğdır valisi Saim Saffet Karahisarlı ve eşi Fatma Karahisarlı'nın dikkatini çekti.
Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlının eşi Fatma Karahisarlı gördüğü manzara karşısında Leylek evlerine ‘Leylek toki’ adını verdi. Türk sınırına 6 kilometre uzaklıktaki direğin tepesinde bulunan leyleklerin yuvalarını görenler, 'Leylekler de apartman yaşamına geçmişler. 4 katlı leylek yuvasını ilk olarak Nahcivan'da gördük' diyorlar.
Elektrik direklerinin üstünde leylek ve balıkçıl kuşlar geçen yıldan yaptıkları yuvalarına kondular. İlimiz ve çevresinde Baharın müjdecisi olarak adlandırılan bu kuşlara yörede hacı leylek'de denili yor. Leyleklerin ili mizde fazla olması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda Iğdır belediyesi tarafından şehrin girişine leylek heykeli yaptırılmıştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.