Bebek kaçıran kadın özür diledi tahliye edildi

Tarih : 2008-03-26 / Kategori : Genel Haber

 İlimizde 31 yaşındaki Ayşe Çiku'nun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya getirdiği erkek bebeği kaçırdığı için tutuklanan 30 yaşındaki İpek Yüce, çıkarıldığı ilk duruşmada, aile ve çevre baskısı yüzünden erkek bebek kaçırdığını, çok pişman olduğunu söyleyip aileden özür diledi. Mahkeme, 'kişi hürriyetini tahdit etmek' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Yüce'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Iğdır merkeze bağlı Kerimbeyli Köyü'nde hayvancılık yapan Servet Çiku'nun eşi Ayşe Çiku, yedinci çocuğunu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne 14 Şubat 2008 günü dünyaya getirdi. Ayşe Çiku'nun erkek bebeği, hastaneden gece yarısı erkek çocuğu olmayan İpek Yüce tarafından kaçırıldı. Henüz adı konulmayan bebekle sahte lohusa yatağında yakalanan İpek Yüce, erkek çocuğu olmadığı için bebeği kaçırdığını itiraf etti. 14 Kasım Mahallesi'nde oturan 1 kız çocuk annesi İpek Yüce, "Bebeğin annesinden özür diliyorum. Pişman oldum. Aile baskısı yüzünden bu işe bulaştım" dedi. Tutuklanan İpek Yüce hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Dün yapılan ilk duruşmada hakim karşısına çıkarılan İpek Yüce, yine pişman olduğunu söyleyip, aileden özür diledi. Yüce'nin avukatı Haydar Mızrak da genç kadının aile ve çevre baskısı yüzünden erkek bebek kaçırdığını, pişman olan müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Mahkeme, 'kişi hürriyetini tahdit etmek' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istenen İpek Yüce'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.