Sinan Oğan "Iğdırlıların hakkını kimse yiyemez"

Tarih : 2013-12-23 / Kategori : Siyaset

Sinan Oğan

      Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kardeşinin Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönem ile kendisinin bakanlık döneminin kesiştiği yıllarda usulsüzlüğün olmadığını belirtti.
    1 Mayıs 2009 ile 17 Haziran 2010 yılları arasında hiç bir Batmanlı'ya Iğdır'da arazi satışı yapılmadığını belirterek, bu iddiayı ortaya atan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ı Batmanlılar, kendisi ve kardeşinden özür dilemeye davet etti.
        Bakan Şimşek, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 13. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, MHP'li Sinan Oğan'ın, 'kardeşinin Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde, Hazine'nin Iğdır'daki bir çok taşınmazının ihalesiz bir şekilde, doğrudan Batman'lılara satıldığı' iddiasına yanıt verdi. 1 Mayıs 2009 tarihinde Maliye Bakanı olduğunu anımsatan Şimşek, şöyle konuştu; "Kardeşim, 1 Kasım 2007 ile 17 Haziran 2010 tarihleri arasında Iğdır'da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. Iğdır'da kardeşimin görevde olduğu dönem ile bakanlık dönemimin kesiştiği, 1 Mayıs 2009 ile 17 Haziran 2010 yılları arasında hiç bir Batman'lıya Iğdır'da arazi satışı gerçekleşmemiştir. Bu dönemde Iğdır'da sadece 14 hazine taşınmazı, Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca, açık, şeffaf, rekabetçi ortamda ihale ile değişik vatandaşlara satış yapılmıştır. Toplam yüzölçümü 8 bin 93 metrekaredir, toplam bedeli ise 81 bin 840 liradır. Kardeşimin Iğdır'da milli eğitim müdürü olduğu dönemde, hiç bir Batmanlı'ya değil, hiç bir vatandaşa ihalesiz doğrudan satış yapılmamıştır. Ben değerli arkadaşıma sorusu için teşekkür ediyorum. Ama bu iddialar önemlidir, bu kadar kolay olmaması lazım. Ben şimdi kendisinden istirham ediyorum, hem Batmanlı hemşehrilerimden, hem benden, hem de kardeşimden özür dilesin."     
      MHP Milletvekili Sinan Oğan'dan Cevap;   MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan bütçe görüşmeleri sonunda maliye bakanına “Iğdırlıların hakkını kimse yiyemez” diye seslendi.
    Bilgi ve donanımı ile her zaman kendinden söz ettiren MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan bütçe görüşmeleri sonunda Maliye bakanı Mehmet Şimşek’e konuşmasında belgeli ada ve parsel numaraları ile yüklenerek hesap sordu.
    Kendisine Maliye bakanı Mehmet Şimşek’in Batmanlılardan özür dilemesi gerektiğini söyleyen MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan “113 Trilyon Iğdırlıların hakkı yendi” diyerek maliye bakanı Mehmet Şimşek’e sert çıktı.
    Oğan, Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bir önceki oturumda Sayın Maliye Bakanı beni özre davet etti hem kendisinden hem Batmanlılardan.
    Sayın Maliye Bakanı, 16/7/2007’de hazine arazisi TOKİ’ye devrediliyor, 223 ada 5 parsel. Daha sonra, sizin Bakan, kardeşinizin de Iğdır’da İl Millî Eğitim Müdürü olduğu dönemde, sizin hemşeriniz, hem de aynı ilçeden -Gercüş’ten- olan A. D. çok cüzi bir fiyattan satılıyor, A. D. da bunu 5 trilyona satıyor.
    Bir başka olay: Karakoyunlu ilçesinde, yine aynı şekilde, sanayi sitesi yapılması için büyükçe bir arazi -113 bin metrekare bir arazi- belediyeye veriliyor. Siz, onu, belediyeden, daha sonra, yine bir Batmanlı hemşerinize, Ç. E. Ürünlerine veriyorsunuz. Üzerinden sanayi sitesi şerhini kaldırıyorsunuz. Üzerinden yol geçiyor, sadece 1.000 metresine Karayolları 110 milyar ödüyor, 113 bin metre demektir ki 113 trilyon bir para, maalesef ki Iğdırlının cebinden çıkıyor ve birilerine peşkeş çekiliyor. Ben özür diliyorum Iğdırlılardan; o tarihlerde Iğdır’da milletvekilimiz olmadığı için haklarını savunamadık özür diliyorum. Siz de, lütfen, Iğdırlılardan, bu peşkeşin özrünü dileyin....
   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.