KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

Tarih : 2008-04-01 / Kategori : Genel Haber

 Iğdır da kütüphanecilik haftasının 44. yıldönümü kültür sarayında düzenlenen törenle kutlandı.
 Kutlama töreninde konuşma yapan Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, “herkesi kitap okumaya davet ediyorum. Iğdır okuyor projesi başarı ile sürmektedir. Bu sayede ili mizde 20 binden fazla kitap öğrencilere dağıtılarak okunması sağlandı. Kitap okuyan insanlar günlük hayatta başarılı olmuşlardır. Bunun için özelikle sevgili öğrenciler sizden isteğim bol bol kitap okumanız ve kenidinizi en iyi şe kilde yetiştirmenizdir” dedi.

  İl Halk Kütüphanesi Müdüresi  Nesrin Tatlıoğlu'da şunları söyledi: "Bu Yıl 44.sünü kutluyoruz. Hepimizin bildiği gibi okuyan toplumlar her zaman gelişmeye açıktır, bilimde ve kültürde en üst seviyeye ulaşmışlardır. İşte kütüphane lerde bu seviyeye ulaşmak için oluşturulmuş, 7 den 77 ye herkesin yararlanabildiği bilim ve kültür yuvalarıdır. Kütüphanelerin ve okumanın hayatımızda önemli bir yer tutması gerekmektedir. Bu nedenle,  Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu yılki Kütüphane Haftası ana temasını "Hayatımdaki Kütüphaneler" olarak belirlemiştir."
 Kültür Turizm Müdürü  Yahya Kemal Er konuşmasında şu görüşlere yer verdi.  Bizde kütüphaneleri ve okumayı hayatımıza sokmak ve kütüphanelerden daha çok ve verimli olarak yararlanılmasını sağlamak amacıyla, bu hafta içerisinde tanıtım amaçlı birçok etkinlik yapmaktayız. En büyük amacımız halk kütüphanesini sadece ders yapılan yerler olmaktan çıkararak, öğrenci dışında da kullanımını sağlamaktır. Üstelik şu anda Kültür Merkezindeki yeni yerinde kullanım şartları olarak daha iyi hizmet verme olanağımız vardır."
 Iğdır Halk kütüphanesinde İnternet Erişim Merkezi bulunmakta.  Kütüphane vatandaşlara açıktır. 3000 e yakın koleksiyonu ile Gezici Kütüphane Aracı ile merkezden uzak yerleşim birimlerine ve okullara ulaşılmakta. Bu sene "Türkiye Okuyor Kampanyası" çerçevesinde gezici kütüphane aracımızın ulaştığı noktalar daha da çoğalacaktır.
 Kütüphanecilik haftası Ziya Gökalp İlköğretim okulu halk oyunları eki binin gösterisi ve okunan şiirler ile devam etti. Ardından resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ile en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri Vali Saffet Karahisarlı, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek ve protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra yeni yayınlar ve ödül alan resimlerin sergi açılışı yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.