ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ ANLATILACAK

Tarih : 2008-04-02 / Kategori : Genel Haber

  Organ nakli Iğdır İl Koordinatör lüğü ve Iğdır  Organ Bağış Derneği tarafından ortaklaşa olarak organ nakli ve organ bağışı konusunda sempozyum düzenleyecek.
      

Organ nakli Iğdır İl Koordinatörü Genel Cerrah ve Hastane baş hekim Yardımcısı Dr.Turgut Anuk ve Iğdır Organ Bağış Derneği Başkanı Serdar Ünsal tarafından organize edilen sempozyuma, Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ve ekibi katılarak, Organ nakli ve organ bağışının önemini anlatacaklar.
       Atatürk Üniversitesi Organ Nakli İl Koordinatörü Genel Cerrah Dr. Turgut Anuk "Kültür sarayında 4 nisanda saat 13-15 arası yapacağımız sempozyuma bütün halkımız davetlidir. Organ bağışı konusunda herkesin bilinçli olması gerekir. Bağışlanacak her organ akan göz yaşlarını dindirecektir. Bir insanı  hayata bağlayacaktır" dedi.
       Iğdır Organ Bağış Derneği Başkanı Serdar Ünsal'da, “organ bağışı duyarlılığının artırılması için çeşitli çalışmalar yapılması gerekiyor. Malesef Iğdır'ımızda halkımızı bu konuda  imkansız lıklar nedeniyle yeterince aydınlatamadık. Bu sempozyumda Organ bağışının önemi ve bağışlanan bir organın bir hayatı kurtaracağı anlatılacak. Organ bağışı bir yaşam bağışıdır. Sizlerde bizlerde birer yaşam armağan edebiliriz. Bir faninin bırakabileceği en güzel miras hayatta iken organ bağışıdır. Organ bağışı ülke mizde yaygın değildir. Halen tedirginlik ve tereddütler yaşanmaktadır. Oysa ülkemizde böbrek makinelerine bağlı o kadar çok insan var ki anlatmak ile bitiremeyiz. Sadece böbrek de değil. Göz, Karaciğer bir çok dalda organ bekleyen hastalar var. Yapacağımız organ bağışı hayat kurtaracaktır. Ve karşınızdakilere yaşam armağan etmiş olacaksınız. Yaşamın değerini bilen yaşatır. Unutmayalım ki, bir organ bağışı dindirir bin bir gözyaşı. Çaresiz insanlara el uzatmak, onlara yardım etmek en kutsal görevdir. Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı bir toplum amacıyla el birliği ve gönül birliğine çağırıyorum" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.