TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN SERACILARA SEMİNER

Tarih : 2008-04-02 / Kategori : Genel Haber

  İlimizde seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla uygulanan proje kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılarak 2007 yılı sonunda çiftçilere teslim edilen 9 adet sera üreticisine, üretim sezonu başlangıcında Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesince eğitim verildi.
        

   Eğitimde seracılara örtü altı yetiştirici liğinde dikkat etmeleri gereken hususlar; özellikle fide dikimi, sulama, bakım besleme ve havalandırma konularında bilgiler verildi. Bayraktutan Köyü'nde halihazırda fide dikimi yapılmış seraya gidilerek çiftçilerle birlikte serada uygulama yapıldı.
   Üretimin bütün aşamalarında çiftçilerimi zin yanında olacağını belirten Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, çiftçilerimizin seralarda fide dikimine başladığını, eğitimlerin bireysel bazda tek tek seralar düzenli olarak gezilerek devam edeceğini belirtti.
        Seracılık projesinin genel amacıyla ilgili olarak bilgi veren Tarım il Müdür vekili Aysel Ağayar, "Iğdır ili ve Iğdır ovası mikroklima iklim özelliği taşıması nedeniyle tarımsal yapı olarak incelendiğinde birkaç ekstrem ürün dışında hemen hemen bütün tarımsal üretim çeşidinin yapılabileceği bir yerdir. Seracılık, özellikle tarımsal alanı fazla olmayan, üretim için gerekli ekonomik gücü kısıtlı çiftçilerimiz için, gelir getirici bir üretim çeşididir.
Iğdır ilinde seracılık yapılan az sayıdaki üreticilere bakıldığında, arz-talep dengesi çerçevesinde tarım ürünlerinde yıllara göre dalgalı fiyat oluşumları olmasına karşın, diğer üreticilere göre daha yüksek gelir ve yaşam standardının var olduğu söylenebilir. Aslında bu projeden esas beklediğimiz sonuç, sera ve rilen çiftçilerimizin bu tarımsal faaliyetten yüksek gelir elde edebileceklerini görmeleri ve bunun sonucunda da seracılığı esas tarımsal faaliyetleri olarak seçmelerini sağlamaktır. Zira iyi bir gelir elde edilmesiyle, ellerinde mevcut olan seraları çoğaltma yönünde bir talep olacağı düşünülmektedir." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası