BDM, Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Kitap Hediye Etti

Tarih : 2014-04-28 / Kategori : Kültür & Sanat

BDM, Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Kitap Hediye Etti

               Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi (BDM) Genel Sekreteri Samir Adıgüzelli, Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne "İrevan'dan Van'a, Van'dan Karabağ'a Ermeni İzleri" isimli kitabı hediye etti.

              Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz'i makamında ziyaret eden, BDM Genel Sekreteri Samir Adıgüzelli, ziyaretin ardından Engindeniz'e Van'daki Burukan aşiretinin lideri Kinyas Kartal tarafından yazılan 10 sayfalık kitabına ek olarak yazdıkları 70 sayfalık Türkçe ve Ermenice dillerden bastırılan "İrevan'dan Van'a, Van'dan Karabağ'a Ermeni İzleri" isimli kitabı hediye etti.

               Adıgüzelli, burada yaptığı açıklamada, Iğdır'da ortak çalıştıkları Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ile bu bölgede Ermenilerin yaptıkları katliamlarla alakalı olarak Kinyas Kartal hatırasına bir kitabı hem Türkçe hem de Ermenice bastırdıklarını söyledi.

                Gençleri bilgilendirmek için kitabı bastırdıklanı ifade eden Adıgüzelli, "Bu bölgedeki Müslüman halkın ve aynı zamanda İravan Hanlığı'nda göç etmek zorunda kalan insanlarımızın yaşadıkları zorlukları ve maruz kaldıkları katliamları genç nesillerimize ve Ermeni gençlerin atalarının yaptıkları katliamları anlamaları açısından çok önemlidir.

                 Bizde bu kitapları arşivinizde bulundurmanız için size vermeyi uygun bulduk" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Engindeniz ise böylesi tarihi önemi olan bir eseri arşivlere kazandıran BDM ve ASİMDER'e teşekkür etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.