AİLE İÇİ ŞİDDET SEMİNERİ

Tarih : 2008-04-09 / Kategori : Genel Haber

  Iğdır'ın  7 Kasım Mahallesi Mareşal Fevzi çakmak ilköğretim okulunda Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Iğdır denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlüğünce denetimli serbestlik sisteminin tanıtımı koruma kurulları, aile içi şiddetin çocuklar üzerindeki etkisi ve aile içi şiddetten korunmanın yasal yolları konularında bayanlara yönelik seminer verildi.

    Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Iğdır denetimli serbestlik ve yardım merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre ,  Mareşal Fevzi çakmak ilköğretim okulunda    bayanlara yönelik Seminerde konuşan Öğretmen Nurcan Aslan," amacımız koruma kurulu olarak mağdur olan şahıslara yardımcı olmak,suç işleyenlerin suç işlemesini önlemek, toplumsal olaylarda mağdur olanlara ve herhangi bir suçtan zarar görenlere yardımcı olmak ceza infaz kurulundan çıkan mağdur şahıslara iş ve imkan sağlamak barınma imkanı yoksa barınma imkanı sağlamak, öğrenim çağında olanlara öğrenim hakkı tanımak, aile içi şiddete maruz kalan bayanlara koruma kurulu olarak sahip çıkmak mağdur olan şahıslara yönelik iş yeri ve işyeri kurma imkanı sağlamak, toplum düzenini sağlamak amacındayız dedi.
          Psikolog Derya Bora Oğuztürk aile içi şiddet yaşanan ortamlarda yetişen çocuklar istenilen rahatlık ve huzur içinde büyümedikleri gibi aile içi şiddetten çocuklar üzerindeki etki sağlıklı bir gelişme olmadığı gibi aile içi şiddeti yaşayan çocuklar toplum içerisinde hoş görülmeyen kaba hareketli ve davranışları yanında kendini anlatmakta zorluk çekmektedir. "şeklinde konuştu.
      Sosyolog Adem Gürcan cumhuriyet başsavcılığı bünyesinde oluşturulan iki yıldır Iğdır denetimli serbestlik ve yardım ve şube müdürlüğünce aile içi şiddete maruz kalan ailelerin anayasamızın 41. maddesinde bu tür ailelerin korunma zorunluluğu hakkına sahip olduğu bu bakımdan şiddete maruz kalan bayanların müdürlüğümüze veya en yakın polis ve jandarma karakollarına başvurabilirler dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.