Güzel Sanatlara Hazırlık Kursuna Yoğun İlgi

Tarih : 2014-05-28 / Kategori : Kültür & Sanat

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursuna Yoğun İlgi

                Iğdır’lı Ressam Erol Bat, Güzel Sanatlar lise veya fakültelerinin sanat ya da tasarım bölümlerine girmek veya Resim Eğitmeni olmak isteyen öğrencilere özel eğitim vermeye başladı.

                 Ressam Erol Bat, Öğrencilere kurs öncesi tavsiyelerde bulundu ardından resmin inceliklerini anlattı. Erol Bat şunları kaydetti; Özel Yetenek sınavlarına girmek isteyen öğrenciler nasıl bir yol izlemelidir? Hedefiniz Güzel Sanatlar lise veya fakültelerinin sanat ya da tasarım bölümlerine girmek veya Resim Eğitmeni olmak ise; ciddi bir çalışma içerisinde olmanız gerekiyor, mutlaka bir kurs alıyor olmalısınız.

                Çünkü sınavlar çok aşamalı ve yeteneğinizin yanı sıra teknik bilginizin de olması gerekiyor. Güzel Sanatlar Üniversite sınavlarına hazırlanmak isteyen düz, Anadolu veya meslek lisesi son sınıfta okuyan ya da mezun olan sanatçı adayı gençler şunu unutmamalıdır; Türkiye’nin birçok kentinde bulunan Güzel Sanatlar Lisesinde resim tekniği bilgilerini alarak mezun olan gençlerle birlikte sınava gireceksiniz. Size özel hazırlanan 9 aylık bir programla, sınav tarihine kadar kalemi elinizden bırakmadan; Temel çizim-desen, görsel algı-görüş geliştirme, anatomi, sanat tarihi, perspektif, imgesel tasarım olarak altı farklı dersi uygulamalı alarak ve atölye içinde yapılan sınavlarla kendinizi ölçüp, değerlendirerek yetenek sınavına hazır hale gelebilirsiniz. Her üniversite kendi bünyesinde ve değişik tarihlerde sınav yapar.

               Güzel Sanatlar Lisesi son sınıfta okuyan öğrencilerde, kurslardan yararlanıp, daha güçlenerek yetenek sınavlarına hazırlanabilirler. Sadece resim bölümü için değil, iç mimarlık, moda tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı ve stilistik bölümleri için de resim eğitimi almanız gerekiyor.” dedi. Resam Erol Bat, Güzel Sanatlar Fakülteleri, gerekse kendi portfolyalaryyla fark yaratmış, mesleğinde on yılı aşkın tecrübeli eğitimcilerden oluşmaktadır. Güzel Sanatlara Hazırlık ve yetenek sınavları için öncelikli prensibimiz düsünebilmeyi, kurguyu, tasarım gücünü ve farklı bakış açısını kazandırarak öğrencilerin güçlü bir desenle, seçecekleri Güzel Sanatlar Bölümleri eğitim sürecinde alacakları sanat eğitiminin alt yapısını oluşturmaktır. Uzun süre yapacağımız Karakalem resim kursunda Mimarlık ve Güzel Sanatların bütün bölümlerine yönelik tasarım ağırlıklı çizim derslerimizde, öğrencilerimize çizimin inceliklerini, perspektifsel bakış açılarını deneysel olarak çalışacağız. Öğrencilerimizin bakış açıları ve gözlemleri geliştirilerek istedikleri bölümleri derecelerle kazanmaları sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

              Öğrenciler ise, “Kısa zamanda başlamamıza rağmen çok şeyler öğrendik. Biraz daha özen gösterirsek ve öz güven duyarsak başaracağımıza inanıyoruz.” dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.