TUZLUCA HALK EĞİTİM İKİNCİ SERGİSİNİ MERKEZDE AÇTI

Tarih : 2008-05-21 / Kategori : Genel Haber

  Tuzluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı çalışmaları ile ilgili sergisinin ikincisini Tuzluca Merkez 100. Yıl Lisesi Müdürlüğü Salonunda açtı.

18 Nisan Pazar günü davul - zurna eşliğinde yapılan açılışa Iğdırlı ve Tuzlucalı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
 Serginin açılışını ilçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Piyade Bölük Komutanı Yüzbaşı Nazmi Akyol ve Belediye Başkanı İsmet Yüce yaptı. Açılışta yıl itibariyle Mesleki ve Teknik Kurslar kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmet Kılıç kısa bir konuşma yaptı. Açılan sergide oluşturulan şark köşesi büyük ilgi gördü. Şark Köşesinde Tuzluca Halk Eğitim Merkezince açılan halıcılık kurslarında yapılan halılar kesime hazır bir şekilde tezgahları ile birlikte sergilendi. Kesime hazır olan halılardan ilkini İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy, ikincisini Belediye Başkanı İsmet Yüce, üçüncüsünü Jandarma Bölük Komutanı Özcan Demirel kesti.   Davetlilerle birlikte Sergiyi gezen İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy "Açılan serginin memnuniyet verici olduğunu, yöremizde açılan bu kursların milli kültür değerlerini korumak, geliştirmek ve yaygınlaştırmada öğrenilen bilgiler doğrultusunda ev hanımlarının aile bütçesine katkıda bulunmalarında, kız çocuklarının kendi çeyizlerini oluşturmada çok büyük imkanlar sağladığını” ifade etti.
  Halıcılık kurslarına ayrı bir önem verdiğini dile getiren Kaymakam Şuayib Gürsoy daha önceden konuyla ilgili olarak kursları başarı ile bitirenlere  vermiş olduğu sözü hatırlatarak: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destekli proje yapılarak iş yeri açılabileceğini" dile getirdi.
 Kaymakam Gürsoy görevlilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak serginin açılmasında emeği geçen tüm görevli ve kursiyerlere teşekkür ederek, bu türden yapılan çalışmaların devem etmesi temennisinde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.