DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI İLE DOĞU ANADOLU İHRACATCILAR BİRLİĞİNDEN EĞİTİM SEMİNERİ

Tarih : 2008-05-22 / Kategori : Genel Haber

  Dış Ticaret Müsteşarlığı İle Doğu Anadolu İhracatcılar Birliğinin ortaklaşa olarak hazırladıkları  Eğitim Semineri başladı.
 

Kültür sarayı konferans salonunda başlayan eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan İGEME (İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi) şube müdürü Hayrettin Yücel, "Ülkemiz ihracatla kalkınacaktır. Bölgemizde ihracatın artması için nasıl ihracat yapılacağının öğretilmesi de gerekir.. 2 gün sürecek olan eğitim de ihracatın önemi ve nasıl yapılacağı gibi konular sizlere uzmanlarca anlatılacak" dedi.
 Daha sonra sırayla İGEME Araştırma Dairesi Uzmanı  Asım Çalış, İhracatta Devlet Yardımları, İhracat Mevzuatı, konularını  slayt gösterisi eşliğinde  anlatarak şunları söyledi: "Kanunlara uygun olarak ihracat yapabilmemiz için mevzuatı çok iyi bilmemiz gerekir.  Bugün devletimiz ihracatcıya her türlü desteği ve yardımı yapmaktadır çünkü ihracatın artması demek ülkemize giren dövüz demektir, burada öğreneceğiniz mevzuat konularını iyi bilmeniz gerekir, konunun uzmanı olmayan kişilerin yapacağı ihracat işlerinde zaman zaman sıkıntılar olmaktadır bunun için mevzuatı iyi bilmek değişen ihracat yönetmeliğini takip etmek gerekir” şeklinde konuştu.
 Öğleden sonraki oturumda Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzmanı Bülent Saraç İhracatta KDV İstisnası, Gezgin Nakliyat Şirket Müdürü Ayfer Örer Dış Ticarette Nakliye İşlemlerini anlattı. Yarınki prog ramda ise Ankara Üniversitesi ANKÜSEM Eğitmeni  Sema Evren, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri, Kambiyo ve Bankacılık İşlemleri, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri ile Vergi, Resim ve Harç İstisnası    Mevzuatı,  Ege Uzman Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.   Gümrük Müşaviri & Öğretim Görevlisi, Ahmet Özken, Gümrük Mevzuatı ve İlgili İşlemler gümrük muayene memuru  Ramazan Balcı ise gümrükte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri   hakkın da bilgi verecekler. Eğitim semineri sertifika töreni ile sona erecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.