ÜNİVERSİTESİZ İL KALMADI

Tarih : 2008-05-24 / Kategori : Genel Haber

   9 Devlet Üniversitesi ile 2 Vakıf Üniversitesi Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda Kabul Edildi
 

Üniversitesi olmayan 9 il ile İstanbul'da 2 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda iki günlük mesainin ardından kabul edildi. Kanun,Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova'da üniversite kurulmasını öngörüyor. 9 ile daha üniversite kurulması ile halen 85 olan üniversite sayısı 94 olacak.
 Genel Kurul'da kabul edilen kanuna göre, 9 devlet üniversitesinin yanı sıra İstanbul'da Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile Bilim ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi isimli 2 vakıf üniversitesi kurulacak. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu (iki yıllık), Fen Bilimleri Enstitisü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.
 İstanbul Şehir Üniversite bünyesinde ise Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü bulunacak. İki vakıf üniversitesinin kurulması ile birlikte vakıf üniversitesi sayısı da 33'e yük selecek. Kanunun Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite sayısının 127'ye ulaştığını söyledi. Bütün üniversitelerin imkanları ile araştırma kabiliyetlerinin aynı olmadığını ancak devlet bütçesinden ayrılacak bütçelerle en kısa sürede hepsinin özlenen üniversite kıvamına geleceğini ifade eden Çelik, vakıf üniversitelerinin de ülke sathına yayılmasının en büyük dilekleri olduğunu kaydetti. Çelik, Konya, Adana, Mersin, Gaziantep ve Bursa gibi illerde vakıf üniversiteleri kurulması için ciddi ve önemli kaynaklar tahsis ederek üniversite kurma girişiminde bulunan insanlar olduğunu belirterek, yeni vakıf üniversiteleri kurulması ile de üniversite kapılarında yığılan gençlerin üniversite okuyabileceğini söyledi
 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası