PİRİM BORCUNUN %85 SİLİNİYOR

Tarih : 2008-06-02 / Kategori : Genel Haber

 SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ M. FATİH GÖRENTAŞ ESNAFLARI VE
 PİRİM BORCU OLANLARI UYARDI “BU FIRSATI KAÇIRMAYIN” DEDİ.   Sosyal Güvenlik İl Müdürü M. Fatih Görentaş “yeni bir yasa çıktığını, pirim borcu olanların % 85 gecikme cezasının silindiğini ve borçların peşin ödenmesi halinde cezası ve gecikme zammının %85 indirileceğini"söyledi.
 

Görentaş "12 Aya kadar taksitlendirmelerde gecikme cezası ve gecikme zammının % 55 terkin edilecektir.
 12 ayı aşan taksitlendirmelerde gecikme cezası ve gecikme zammı %30 terkin edilecektir.
 Taksitlendirmelerde vade farkı uygulanmayacaktır.
  5458 sayılı kanun kapsamında yapılandırılması bozulan işveren ve sigortalılarımızın mağduriyetleri giderilerek yapılandırmaları ihya edilmektedir. Güvenli bir gelecek için bu fırsatı kaçırmayın
 Ödeme kolaylığı kapsamına kimler girmektedir?   Büyükşehir Belediyeleri ile Belediyelerin, uzlaşılan ve Bakanlar Kurulunca karara bağlanan borçları hariç olmak üzere resmi sektör işverenleri, özel sektör işve- renleri, esnaf ve sanatkârlar ve diğer bağımsız çalışanlar, tarımda kendi adına ve hesabına çalışanlar, isteğe bağlı sigortalılar ve topluluk sigortasına tabi avukat ve noterler Kanun kapsamına girmektedir. Özel bina ve ihaleli işlerden kaynaklanan fark pirim borcu bulunanlar talepte bulunabilecekler midir? İşverenlerin 31/3/2008 tarihi ve öncesinde biten özel bina inşaatı ve ihale konusu işler nedeniyle ön değerlendirme, araştırma veya tespit yapılması için 30/6/2008 tarihine kadar müracaat edilmesi kaydıyla bu işlemler sonucunda ortaya çıkan fark işçilik prim borcu bulunan iş- verenler de 28/7/2008 tarihine kadar müracaat ederek ödeme kolaylığından yararlanacaklardır.
İsteğe bağlı sigortalığı devam edenler, hangi dönem borçları için ödeme kolaylığından yararlanacaktır?
2003/Mayıs ila 2008/Mart dönemleri arasında isteğe bağlı sigortalılıklarının devam ettiği süre içinde oluşan prim borçları nedeniyle ödeme kolaylığından yararlanacaklardır.
Borcun peşin ödenmesi ne demektir?
 Başvuru tarihini takip eden bir ay içinde borç aslının, gecikme cezası ve gecikme zammının % 15'i ile birlikte ödenmesi halinde, borç peşin ödenmiş sayılır ve bu durumda bakiye gecikme cezası ve gecikme zammının % 85'i silinecektir.
Taksitli ödemede borçluya nasıl bir avantaj sağlanmaktadır?
Borçların, 12 aya kadar taksitle ödenmesinin istenilmesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammının % 55'i; 24 aya kadar taksitle ödenmesinin tercih edilmesi halinde ise % 30'u silinecektir.
Taksitle ödemede ayrıca,
Vade farkı alınmayacaktır.
 Teminat aranmayacaktır.
Mevcut hacizler ödemeler nispetinde, bankalar ve ihale makamları nezdindeki hacizler ise ilk ödemeden sonra kaldırılacaktır.
İlk taksit ödeme yükümlülüğü, başvurunun yapıldığı ayı takip eden ayda başlayacaktır.
 Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi Kurumumuzun web adresi olan www.ssk.sov.tr adresinde yayımlanan Genelgemiz ile Sosyal Güvenlik İl/ Devredilen Sigorta Müdürlüklerimizden alınabilinir.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası