Nahcivan'ın eski Genel Kurmay Başkanı Elman Abbasov, Hakkın Rahmetine kavuştu

Tarih : 2016-03-04 / Kategori : Genel Haber

Nahcivan'ın eski Genel Kurmay Başkanı Elman Abbasov, Hakkın Rahmetine kavuştu

           1991-1993 yılları arasında Nahcivan'da görev yapan ve Nahcivan'da bağımsızlık sonrası ilk Milli Ordu'yu kuran komutan Elmen Abbasov 4 gün önce Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yaşamını yitirdi.

 

63 yaşında hakka yürüyen ve sevenlerini gözyaşlarına boğan Merhum Elman Abbasov, Nahcivan'da görev yaptığı yıllarda, Ermenilerin Nahcivan'ın Sederek şehrine saldırmasıyla birlikte, cephede aylarca Ermenilerle savaşmış, Rus destekli Ermenilerin Nahcivan topraklarına girmesine izin vermemiştir.
                Merhum Elman Abbasov'un ardından vefatını duyurmak maksadıyla da olsa bir şeyler yazmak benim için gerçekten de zordur. Çünkü, Merhum komutanla o kadar çok anılarımız oldu ki inanın anlatmakla bitiremem.
                Savaşa başlamadan önce savaş bölgesinde askerleri ile beraberdim.  Savaş başladığında savaş alanında beraberdik... Adı Türkiye ile kıyaslandığında Genel Kurmay Başkanıydı. "Nahcivan'da, MR Dövlet Milli Müdafie Sediri"idi. Adı sedirdi ama, çok donanımlı olmayan, eğitimli olmayan bir teşkilata başkanlık yapıyordu. Savaşı makamından idare etmiyor, bilakis kuşanıp cephede savaşarak yönetiyordu.
                Görevden ayrıldıktan sonra yeni görev verilmedi. Uzun yıllar işsiz kaldı. Çok sıkıntılar çekti. Ama hiçbir zaman şikayet etmedi. Iğdır'a her geldiğinde ziyaretime gelir ve bende Iğdır şartlarında  ağırlardım. Her şeyi o da anlardı, bende anlardım. Tek söylediği şey "dağıxma yaxcı olacak" sözüydü. İnançlı ve Namaz ehli  birisiydi. Hep şükrederdi. Nahcivan'da ki dostları zaman zaman arka çıkar, destek olurlardı. Ama hiçbir zaman eğilmedi ve hep dik durdu.
                O canını ortaya koyup vatanı için savaştı, mücadele etti. Vermiş olduğu mücadele görmezden gelinse de, o hiçbir zaman ihanet içerisinde olmadı. Sustu ve çekilip bir köşeye oturdu.
                4 gün önce oğlu Tual Elmanoğlu bir mesaj atarak şöyle demişti. "Komutan gardaşın Hakkın Rahmetine kavuştu" o an anılarımız gözümün önünden bir filim şeridi gibi geçti. Sosyal medyada bir iki satır yazdım, başkada bir şey yazamadım.
                Evet Elman komutan hakikaten benim komutanımdı. Ağabeyimdi. Bir masada çok ekmek yemişliğimiz var. Hatta savaş cephesinde bile kumanya yemişliğimiz var. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
    Cabbar Şıktaş 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.