DOĞABELGESEL FİLMLERİNE İKİ ÖDÜL

Tarih : 2008-06-11 / Kategori : Genel Haber

 Yönetmenlik- lerini Behiye Yılmaz ve Dr. Serkan Yılmaz'ın yaptığı "Hafik'ten Zara'ya" ve "Göldeki Bereket" belgesel filmleri, '6. Uluslararası İstanbul Çevre Kısa Film Festi valinden' iki ödül aldı.
        

 İlimiz Karakoyun lu ilçesinde sağlık gurup başkanı olarak görev yapan     Doğa Bel Başkanı Dr. Serkan Yılmaz "DoğaBel, Türkiye'nin Önemli Doğa Alanlarının ve barındırdığı biyolojik çeşitliliğin korunması için belgesel film ve fotoğraf çalışmaları yapan ilk Sivil Toplum Kuruluşu. Uzun adı Ulusal Doğa ve Kültür Belgeselleri Derneği olan DoğaBel, doğa, kültür konulu belgesel film ve fotoğraf çalışmalarının yanında doğa koruma faaliyetlerini de birlikte yürütüyor. DoğaBel, Türkiye'nin Önemli Doğa Alanlarının ve barındırdığı biyolojik çeşitliliğin korunmasına, mevcut şartlarının iyileştirilmesine ve bunların gelecek nesillere en iyi şekilde bırakılabilmesine katkıda bulunmak için çalışıyor." dedi.                                  Aynı zamanda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Yapım Şirketi unvanına da sahip olduklarını belirten Dr. Yılmaz, geçmiş yıllarda farklı belgesel filmleriyle aldıkları ulusal ve uluslararası ödüllere bir yenisini daha ekledik lerini belirtti.
    Aynı kurumun Belgesel Film Sorumlusu olan Yönetmen Behiye Yılmaz, 6. Uluslararası İstanbul Çevre Kısa Film Festivalinde Hafik'ten Zara'ya belgesel filmiyle En İyi Belgesel Film Ödülünü, Göldeki Bereket belgesel filmiyle de Murat Şener Özel Ödülünü aldıklarını belirtti. Yönetmen Behiye Yılmaz "Hafik'ten Zara'ya belgesel filmi Sivas'ın Hafik ve Zara ilçelerinde bulunan doğal yaşamı ve çevresinde yaşayan yöre halkını anlatıyor. Bu belgesel filmde, insan tüketiminin hız sınırlarını aştığı, biyolojik çeşitliliğin ve doğal kaynakların her şeye rağmen var oluşunun yolculuğunu bulabilirsiniz. Göldeki Bereket belgesel filmi ise Kayseri'de bulunan Tuzla Gölünün çevresinde yaşayan insanların tuza bağlı yaşamları anlatılıyor.  Bu, kaderi 'tuza' yazılmış bir avuç insanin ve onlara ev sahipliği yapan büyülü bir golün öyküsü." dedi.
Yönetmen Behiye YILMAZ, "10 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek törenle En İyi Belgesel Film ve Murat Şener Özel Ödülünü alacağız. Doğa konulu belgesel filmleri ne yazık ki ülkemizde çok az yapılan bir belgesel dalı. Zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yapılan doğa belgeselciliğinin ülkemizde gelişmesini umuyoruz. Sırada ise Iğdır ve Ağrı Dağı çevresini anlatacak olan belgesel film ve fotoğraf çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde hız vereceğiz. Iğdır Valiliğinin desteğiyle yürüttüğümüz bu çalışmanın da benzer ödüller alacağına inanıyoruz." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.