ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNDEN BİR BAŞARI DAHA..

Tarih : 2008-06-11 / Kategori : Genel Haber

 IĞDIR ANADOLU MESLEK LİSESİ – TEKNİK LİSE VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ'NİN MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2008 DÖNEMİNDE  HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI PROJELERİ BİR ASIL BİR YEDEK OLMAK ÜZERE ONAYLADI.   

      Geçen yıl hazırladıkları proje ile İsveç'in Stockholm şehrine giden Iğdır Anadolu Meslek lisesi – Teknik lise ve Endüstri meslek lisesi, 2008  öğretim yılında hazırladıkları Leonardo da vinci hareketlilik projeleri kapsamında Avrupa birliğinin desteklediği iki projesi daha onaylandı.
             Okul Müdür baş Yardımcısı Cafer Alagöz yaptığı açıklamada, okulumuz Leonardo da vinci hareketlilik projeleri kapsamında hazırlanarak  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına  sunuldu.
 Hazırlanan Projelerden  birincisi  yetişkinlere yönelik olarak düzenlenmiş olup, Mesleki Eğitim veren kurumlarda bireylerin meslek seçimi ve mesleki yönlendirme uygulamalarının Avrupa birliği ülkelerinden Danimarka'da incelenmesi ve ülkemizle karşılaştırılmasının  yapılmasını amaçlamaktadır.
 Projelerimiz Avrupa birliği Hayat Boyu öğrenme programı (LLP) kapsamında   şekil ve içerik bakımından kontrol edilmiş olup, desteklenmeye değer görülmüştür.
 Bu projemizle 10 Öğretmenimiz bir hafta sure ile 2009 mart ayında Danimarka'da projeyi gerçekleştireceklerdir." dedi.
     İkinci Projelerinin iki akışlı öğrenci projesi olduğunu Avrupa birliği ülkelerinden Almanya ve Isveçte otomosyon sistemlerinin incelenmesi ve karşılaştırılmasının yapılmasının amaçlandığını belirten Alagöz  şunları söyledi: "Bu projemizde  şekil ve içerik bakımından kontrol edilmiş olup; 260 yedek proje arasında 54. yedek sırada yer almaktadır. Büyük ihtimalle proje- mizin uygulaması gerçekleşecektir. Projemiz gerçekleşme aşamasında Almanya ve İsveç'te olmak üzere 10 öğrenci bir öğretmenle üç hafta süreli bir uygulama yapılacaktır.

      2009 Döneminde de proje hazırlıkları devam edecektir.Amacımız mümkün olduğu kadar çok öğretmen ve öğrencimizi AB ülkeleri ile tanıştırmak olacaktır."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.