ÖZÜRLÜ KARDEŞLER YARDIM BEKLİYOR

Tarih : 2008-07-11 / Kategori : Genel Haber

  Genetik bozukluğu nedeniyle cüce ve bacakları çarpık olarak doğan Karaboğa kardeşler yetkililerden yardım ve ilgi bekliyor.
 

İlimiz Tuzluca ilçesi Sürmeli Köyünde oturan ve doğuştan genetik cüce ve bacakları gelişmemiş olarak doğan kardeşlerin 4. sü Yasemin(8) okumak istediklerini bu nedenle eğri olan bacağının ameliyat edilmesini istedi.
    3 yıl önce kocası Nurettin Karaboğa'nın öldüğünü söyleyen dertli anne Adile, 6 çocuğuna zar zor komşuların yardımı ile baktığını bir ayağı eğri olan kızı Yasemin'in okumayı sevdiğini, sakat olduğu için sırtında her gün okula götürüp getirdiğini, ameliyat olsa iyileşeceğini, bu nedenle yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Bu kadar çocuğu cahillikten yaptıklarını söyleyen anne Adile, “anlamadık çocuk yaptık kocamda öldü gitti, kaldık ortada” dedi. Büyük abla Aslı (21) “biz bir şey istemiyoruz kardeşimiz ameliyat edilsin yeter ki yürüsün" dedi. Yasemin(8) Bahar(7) Aslı(21) Fatma(13) Neslihan(19) kardeşlerin cüce ve özürlü doğmasına ölen babanın erkek çocuk tutkusunun neden olduğu belirtilirken en sonunda bir erkek çocuğa sahip olunduğunu söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.