Ulaştırma ve Kalkınma Bakanı cazibe merkezi programına katıldı

Tarih : 2017-02-13 / Kategori : Genel Haber

Ulaştırma ve Kalkınma Bakanı cazibe merkezi programına katıldı

              Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Iğdır cazibe merkezi programı ile ilgili, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda İş adamları ve Sanayicilerle bir araya geldi.

 


                 Programda konuşan Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır üç ülkeye sınır bir ildir.Doğu Anadolu’nun Çukurovası, Orta Asya’ya açılan bir kapıdır.
    Bu nedenle bütün iş adamalarımızı yatırım yapmaya davet ediyoruz.bu cazibe merkezleri  programından yararlanmak lazım şu anda iki iş adamımız tekstil üzerine iş kurmuştur.
    200 den fazla insanımız istihdam ediliyor. Bu sayıyı artırmamız gerekiyor.Iğdır Türkiye’de en huzurlu 10 il arasında bunun için iş adamalarımız Iğdır’a gelmeli yatırım yapmalı ”dedi.
İş adamları ve Sanayicilerle bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “ Iğdır’ı Doğubeyazıt’a bağlayan ve Tuzluca’ya kadar olan yolumuz bölünmüş Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yoldur. Ancak Tuzluca sonrası Kağızman Digor yol ayrımına kadar olan kısmında bitümlü sıcak karışım (BSK) eksikliğimiz var. Onun ihalesini yaptık o yolu da inşallah sıcak asfalt hale getiriyoruz.  Bu yolumuz batı istikametinde hem Kağızman’dan Erzurum’a hem Digor Kars üzerinden Ardahan’a ve Karadeniz’e kadar da bölünmüş yol ve sıcak asfalt olması gerekiyor. O yolunda ihalesini yaptık Kars Tuzluca arası bölünmüş yol çalışması sıcak asfalt olarak devam ediyor. Kağızman üzerinden Erzurum’a gidecek olan yolun eksik olan kısımlarınıda hem bölünmüş yol hem sıcak asfalt olması ile ilgili proje süreçlerini tamamladık bu günlerde ihale edeceğiz. Bir başka önemli yolumuz olan Aralık Dilucu sınır kapısı Nahçıvan’a giden yolumuz orada da bölünmüş yol sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor ve bu sene oranında sıcak asfaltını tamamlamış olacağız.
Programda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise,” İran ve Azerbaycan ile sınır ticareti yapma yetkisine sahip olan tek ilimiz Iğdır. İran ve Nahçıvan’a baktığımızda gerçekten o Ülkelerin ve bölgelerin ciddi ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Kim ne derse desin yatırımcılar ve üretim yapmak isteyenler için Türkiye  fırsatlar Ülkesi. Iğdır Doğuanadolu bölgemizdeki en önde gelen İllerimizden bir tanesi. Iğdır’ın İhracatına baktığımızda Doğuanadolu bölgesi İlleri arasında yer alan ve inanılmaz bir İhracat potansiyeli var. Iğdır’ın bir başka özelliğide girişimcilik yönünün oldukca güçlü olması. Son derece yüksek girişimciye sahip bir alt yapınız var. Bu da sizlerin sahiplilik duygusunu daha da güçlendiriyor. Kalkınma ajansı ve Bakanlığımız tarafından ortaya konulan bir bölge pilanımız ve bu bölge pilanlarımızda da hedeflerimiz var. On yıllık perspektifte nasıl bir Iğdır görmek istediğimizi ve önceliklerimizin neler olduğunu bu pilanda ortaya koyuyoruz. Bölgesel iyileşme,  kalkınma ve Iğdır’ın refah düzeyinin arttırılması konusunda sizin kafanızda net berrak bizim kafamızda net ve berrak. Ne yapmamız gerektiği konusunda hepimizin kafası net ve ben buna sonuna kadar inanıyorum. Programa  iş adamları ve Iğdır Milletvekili Nurettin Aras katıldı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası