MUHTARLARA AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI VE KORUYUCU AİLE HİZMETİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME PROGRAMI DÜZENLENDİ

Tarih : 2017-02-18 / Kategori : Genel Haber

MUHTARLARA AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI VE KORUYUCU AİLE HİZMETİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME PROGRAMI DÜZENLENDİ

       Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Bakanlığımızca yürütülen Aile Sosyal Destek Programı ile  Koruyucu Aile Hizmeti hakkında merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarımıza Iğdır Ticaret Odası toplantı salonunda  bilgilendirme programı düzenlendi.

 

        Düzenlenen programda konuşan  İl Müdürü Sefer COŞAR,  “İlimizde Bakanlığımızın yürütmüş olduğu Aile Sosyal Destek Programı kapsamında 8 ASDEP görevlisi istihdam edilmektedir. 8 ASDEP görevlisi, sosyal yardım, sosyal hizmet ve psikososyal desteğe ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlara ulaşmak  için alana inmiş bulunmaktadır. Hedef  Iğdır İlinde girilmedik hane bırakmamaktır.”dedi.
    Sefer Coşar, Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan uygun aile ya da kişilere verilmesi hizmetidir. Koruyucu ailelere çocukların bakımını karşılamaları halinde çocukların yaşları ile orantılı olarak ücret ödenir.
    Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır.
    Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.
    Coşar, Şu an ülkemizde 4135 koruyucu ailemiz olup koruyucu ailelerimiz yanında bakılan 5017 çocuğumuz bulunmaktadır. İlimizde ise 2 koruyucu ailemizin yanında 2 erkek ve 3 kız olmak üzere 5 çocuk bulunmaktadır. “ diyerek Aile Sosyal Destek Programı ile  Koruyucu Aile Hizmetinin önemi vurguladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.