IĞDIR’DA NEVRUZ BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLAYACAĞIZ

Tarih : 2017-03-10 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR’DA NEVRUZ BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLAYACAĞIZ

        21 Mart Nevruz Bayramını her yıl olduğu gibi bu yılda ilimizde coşku ile kutlayacağız.
 

 

Çok renkli gösterilere sahne olacağı belirtilen 21 Mart Nevruz Bayramının halkın da katılımı ile Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında kutlanacağı belirtildi.
    Nevruz Bayramı kutlaması toplantısı Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz’in yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların amirleri, Iğdır il özel idaresi. Iğdır Ticaret Odası Başkanlığı, Iğdır Ticaret Borsası Başkanlığı, Iğdır Beledyesi.Iğdır Üniversitesi .Milli Eğitim Müdürlüğü. Sağlık Müdürlüğü. Tarım Gıda ve Hayvancılık .il Emniyet Müdürlüğü .Gençlik ve Spor Md... Halk Eğitim Md.Çevre ve Şehircilik Md. Orman İşletme Md. .ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.
Toplantıda görev bölümü yapılarak Nevruz bayramının halkın geniş katılımının sağlanması ile bayram havasında geçmesinin hedeflendiği öğrenildi.
    İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz “Havaların ısınmaya başlaması, karların erimeye, ağaçların çiçeklenmeye, göçmen kuşlarının yuvalarına dönmeye başladığı zamandır. Baharın habercisi olup insanları şenliklere kutlamalara davet etmektir. Tüm dünyada kutlanan kültürlerden olup uyanış, diriliş, yaradılış günü kabul edilip bayram olarak kutlanan zamanlardandır. Her yıl olduğu gibi bu yılda coşku ile 21 Mart Nevruz Bayramı kutlanacaktır.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.