5 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Tarih : 2017-04-12 / Kategori : Genel Haber

5 Bin Fidan Toprakla Buluştu

“Iğdır için bir fidanda sen dik” kampanyası kapsamında 5 bin fidan toprakla buluştu.

 

    Iğdır Organize Sanayi Bölgesi ve kent ormanı karşısında oluşturulmak istenen meyve bahçesi ve orman için başlatılan ağaç dikim kampanyasına Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Belediye başkan yardımcısı Abdullah Yücebaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, Orman Su işleri Müdürü Taner Tazegün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Özkan Yolcu, Iğdır  belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş ile bir çok kurum müdürü katıldı.
    Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman yaptığı açıklamada Iğdır’ın orman yönünden fakirliğine dikkat çekerek,” Iğdır Türkiye’de yüzölçümüne göre orman yönünden en fakir il konumunda.  Biz Iğdır’ın bu orman yönünden fakirliğini yürüteceğimiz bu tür kampanyalarla birlikte sona erdireceğiz. Yeşil Iğdır’ı isminin de hak ettiği şekilde daha da yeşillendirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.
    Orman su işleri Müdürü Taner Tazegün yaptığı açıklamada öğrencilere seslenerek:” Ağaçları korumada sahiplenmede en önemli görev çocuklara ve gençlere düşmektedir. Unutulmamalıdır ki ağaçlar yeşil alanlar gelecek nesillerimizin oksijen alanlarıdır. İnsanlar doğumundan ölümüne kadar hayatlarının her evresinde ağaçlara muhtaçtır, çünkü aldığımız oksijenden günlük hayatımızdaki birçok araç gerece kadar birçok şeyi ağaçlara borçluyuz. 
    Bu günde Iğdır’ımızı yeşillendirmek adına, “Iğdır için bir fidanda sen dik” kampanyası kapsamında karaçam, Mavi çam, Sarı çam, zerdali, Akasya gibi bir çok çeşit fidanların dikimini gerçekleştireceğiz. Umut ediyoruzki bu fidanlarımız büyüdüğünde gölgesinde ilk gölgelenen biz olacağız.”dedi.
    Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit yaptığı açıklamada:” Organize Sanayi bölgesinde bulunan 5 dönümlük alana 200’e yakın çeşitli meyve ağacı dikmiş bulunmaktayız. Bu alana buradaki müteşebbislerinde yararlanacağı bir meyve bahçesi oluşturmak istiyoruz. Kaysı, şeftali, dut, kiraz, japon eriği gibi çeşitli meyve fidanları diktik. Burası damla sulama sistemi ile sulanacak ve en kısa sürede organize sanayi bölgemizde bir meyve bahçesi ihdas edeceğiz. Yine kent ormanımızın karşısında bulunan yaklaşık 250 dönüm araziye, Orman Su işleri Müdürlüğü tarafından  5 bin çeşitli karaçam, Mavi çam, Sarı çam, zerdali, Akasya gibi fidanlar dikildi.  Bizden sonraki nesillere bırakacağımız oksijen dolu alanlarımız olmalı. İlimizin değişik yerlerinde, yeşil alanlar oluşturarak insanımızın ihtiyacını en üst düzeyde gidermeye çalışılmalı.  Yeşil demek hayat demektir. Ağacın ve ormanların sayılamayacak faydaları vardır. ”dedi
    Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman başkanlığında Protokol ve öğrenciler ile birlikte orman alanında ağaç dikimi gerçekleştirdiler.
    Protokol Kent ormanının eski ve yeni halinin yer aldığı resim sergisini gezdi.
    Program  çeşitli ikramlarla sonbuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.