IĞDIR TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN BİR FARKINDALIK DAHA...

Tarih : 2017-04-27 / Kategori : Sağlık

IĞDIR TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN BİR FARKINDALIK DAHA...

             Başkan Kamil Arslan ve Başkan yardımcısı Tahir Talay önderlğinde Ticaret odası personeli Kızılay'a kan bağışında bulunarak bir farkındalık daha yaptı.

           Başkan Kamil Arslan, yaptığı açıklamada her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor.
          Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1'i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan Bağışı Yaşam İçin Yapılan Bir Armağandır Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir. 18 ve 65 yaş arası olan sağlıklı bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde kişiler kan bağışlayabilirler. Yılda üç kez kan bağışı yapılabilir. Sağlıklı kişilerin yılda en az 2 kez bağışı yapmasıyla ülke ihtiyacı karşılanabilmektedir. Ancak düzenli olarak kan bağışlayan kişi sayısı çok azdır. Kan Acil değil Sürekli bir ihtiyaçtır. Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Bizde odamız personeli ile ilimiz Belediye meydanında kurulan seyyar Kızılay kan toplama merkezinde kan vererek üyelerimize örnek olmak istedik dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.