CUMHURİYET ORTAOKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

Tarih : 2017-05-13 / Kategori : Eğitim

CUMHURİYET ORTAOKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

          Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında  Cumhuriyet Ortaokulunda 4006 TÜBİTAK bilim fuarı açıldı.

 

 

Okulun bahçesinde kurulan çadırlarda açılan sergide öğrenciler tarafından hazırlanan projeler sergilendi.    
           Fuarın açılışı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gelal , Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Kutbettin Yıldızlı ile katılım sağlayan Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri tarafından yapıldı.
           Fuarda oldukça heyecanlı olan proje sorumlusu öğrencilerin birbirinden güzel ve farklı konularda 17’si fen  bilimleri ve matematik  2’si İngilizce 1’i de fizik alanında olmak üzere toplamda 20 projenin sergisi yapıldı.
         Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Kutbettin Yıldızlı ,açılışta yaptığı konuşmada “Öğretmen arkadaşlarımıza ve tüm öğrencilerimize verdikleri emek için çok teşekkür ediyorum. Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları şu anda bilim fuarımızda sergiliyoruz. TÜBİTAK desteğiyle hazırladığımız bilim fuarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz büyük emek harcadılar. öğrencilerimizin kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturduk.Bu tür etkinliklerde de öğrenciler yaparak yaşayarak öğrendikleri için öğrenmelerin daha kalıcıdır.”dedi.
              Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gelal,’da "Öğrenciler açısından çok önemli. Gerçekten hayal etmeyi geliştiriyor. Öğrencilerimizin ufkunu açıyor, güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Bundan dolayı Cumhuriyet  Ortaokulu'ndaki öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel eserler ve çalışmalar ortaya koymuşlar" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası