Üniversitemiz, “Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali”nde Stand Açtı

Tarih : 2017-08-10 / Kategori : Kültür & Sanat

Üniversitemiz, “Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali”nde Stand Açtı

             Ağrı iline bağlı  Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen ve üç gün sürecek olan “Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali” etkinliklerinde  Iğdır Üniversitesi tanıtım standı  açtı.

 

           Ahmed-i Hani türbesi yerleşkesinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde tertiplenen festival, katılımcıların ve halkın yoğun ilgisi ile yapıldı. Bu etkinlikle Ahmed-i Hani’nin tanıtılması yanında, bölgede kültür, sanat etkinliklerinin de yapılmasının hedeflendiğini belirten yetkililer, bu etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da devamını planladıklarını belittiler.
           Festival için çok sayıda davetlinin geldiği Doğubayazıt’ta, konuklar arasında; Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfiye Selva Çam, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma dikkat çekti. 
            Festival çerçevesinde açılan Iğdır Üniversitesi standını, davetlilerle birlikte ziyaret eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ağrı ilinin yanı sıra, tüm bölge açısından son derece faydalı ve anlamlı olan bu festivalde bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, böyle festivallerin şehirlerin gelişmesinde çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Rektör Alma “Bu standın açılması bu etkinliğe verdiğimiz önemin bir belirtisidir.” dedi. 
Festivalin töreni sonunda diğer davetlilerle birlikte ilçeden ayrılan Rektör Alma Iğdır’a döndü. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.