DEAŞ’a 11 ilde büyük operasyon: 156 gözaltı

Tarih : 2017-10-30 / Kategori : Gündem

DEAŞ’a 11 ilde büyük operasyon: 156 gözaltı

İstanbul’da bir AVM’nin otoparkında 29 Ekim’i kana bulamak isteyen 4 DEAŞ’lı terörist yakalandı.
Iğdır’da tören alanında eylem hazırlığındaki bir DEAŞ’lı yakalandı. Ankara ve diğer illerde 151 DEAŞ’lı gözaltına alındı.

             İstanbul'da Arnavutköy ve Esenyurt'ta iki dairede yaşanan patlamaların izine Terör ve İstibarat polisi önceki gün Bayrampaşa'da ulaştı. Polis, bir AVM'nin otoparkına park edilen bir otomobille motosikletten inen 2'si kadın 4 DEAŞ üyesini kıskıvrak yakaladı. Aracın bagajında ise, patlamaya hazır iki canlı bomba yeleği ile el yapımı patlayıcı ve iki silah ele geçirildi. 
          29 Ekim'i kana bulamaya hazırlandıkları öne sürülen şüphelilerden S.P. adlı kadın ile M.P.'nin karı koca oldukları öğrenildi. Polis, eylül ayında da, Bağdadi'nin özel 'cellat timi'nde olan 3 bombacıyı yakalamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında gözaltı kararı bulunan 55 yabancı uyruklu şüpheliden 49'u yakalandı. Bursa'da da, 8'i 18 yaşından küçük 28'i Suriye uyruklu toplam 39 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da eşzamanlı olarak 20 adrese yapılan operasyonda 5'i Suriye uyruklu 18 kişi gözaltına alındı. Erzurum'da 22 DEAŞ'lı gözaltına alınırken ruhsatsız 2 tabanca, 2 av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca ile 86 mermi ele geçirildi. İzmir'de 2'si kadın 10 kişi gözaltına alındı. Eskişehir'de 4'ü Irak, 1'i Tataristan uyruklu 5, Çankırı'da da Irak uyruklu 4 DEAŞ'lı gözaltına alındı. 
          Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 2, Muğla'nın Ula ilçesinde de 2 DEAŞ'lı gözaltına alındı. Iğdır'da ise 29 Ekim kutlamalarının düzenlendiği meydanda kontrol görevi yapan polis ekipleri Azerbaycan uyruklu 1 DEAŞ'lıyı yakaladı. Şüphelinin eylem hazırlığında olduğu öğrenildi. Haber: Özkan AYDIN

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası