Iğdır Üniversitesi’nde Akademik Düzeyde Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri Eğitimi Verildi

Tarih : 2017-11-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi’nde Akademik Düzeyde Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri Eğitimi Verildi

           Iğdır Üniversitesi Uygulama Oteli’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimler Enstitüsü’nden akademisyenlerin katıldığı araştırma projesi hazırlama eğitimi verildi. 

 

Eğitim Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikret Türkan tarafından organize edildi ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden sosyal ve fen alanlarında birçok projeye imza atılmış ve TÜBİTAK panellerinde görev almış değerli akademisyen hocalarımız tarafından verildi. Eğitim içeriğinde, projeler ile ilgili temel kavramlar, proje bileşenleri, literatür incelemeleri, araştırmanın planlanması ve örnek proje uygulaması yapıldı. İki gün süren eğitimde akademisyenlerimiz kendi aralarında ekipler oluşturarak örnek bir proje sundular sonrasında bu projeler eğitmen hocalarımız tarafından incelendi ve düzeltmeler yapılarak uygun bir projenin nasıl olması gerektiği gösterildi.
Eğitimin ilk günü akşam eğitmen hocalarımızı Tuzluca ilçemize götürerek tuz mağaralarında geziler yapıldı ve Üniversitemizin buradaki sağlık turizmi ile ilgili projeleri anlatıldı.
Eğitimi son gününde Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ziyarete gelerek eğitim ile ilgili bilgiler alarak eğitmen hocalarımıza teşekkür belgelerini verdi. 
Ziyaret sırasında konuşma yapan rektör hocamız bu tarz eğitimlerin daha fazla olması, projeye olan ilginin daha da artması gerektiğini vurguladı. Rektör Alma eğitime katılan hocalarımıza bu eğitimin meyvesi olarak her hocamızın mutlaka bir proje yazması gerektiğini bu konuda üniversite olarak her zaman hocalarımızın yanında olacaklarını ifade ettiler dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.