Rektör Alma, 2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı

Tarih : 2017-11-28 / Kategori : Siyaset

Rektör Alma, 2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı

             Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca düzenlenen "2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni"ne Iğdır Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da katıldı. 

 

            Elektrik santrallerinin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projelerin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti. Erdoğan, bu törenle yıl bitmeden 6 bin 90 megavat gücünde bin 583 tesisin ülkeye kazandırıldığını belirterek, "Bu tesislerin kurulu güç bakımından yaklaşık yüzde 78'lik kısmı lisanslı, yüzde 22'lik kısmı ise kendi tüketimini karşılamaya yönelik olarak hayata geçirilen lisansız elektrik santrallerinden oluşuyor. İnşallah yılsonuna kadar yaklaşık bin 191 adet toplam 2 bin 132 megavatlık elektrik üretim tesisini daha devreye alacağız." ifadesini kullandı.
         Türkiye'nin son 15 yılda büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu, bunun güçlü liderlik ve siyasi iktidarla ortaya çıktığını anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Her türlü ekonomik, sosyal ve siyasi provokasyona rağmen Türkiye, yüksek ideallerinden vazgeçmeyecek. Cumhurbaşkanımızın daha önce ifade ettiği gibi 'büyük milletlerin büyük dertleri olur'. Aynı zamanda 'büyük güç ve büyük hedefleri de olur'. Bu büyük hedeflere ulaşmak için önümüzde uzun ve engellerle dolu bir yolun olduğunu gayet açık ve net bir şekilde biliyoruz. Sizin liderliğinizde bu hedeflere ulaşmak ve bu engelleri aşmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası