Iğdır’da Taşımalı öğrencilere Ücretsiz Yemek Projesi" devam ediyor.

Tarih : 2017-12-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da  Taşımalı öğrencilere Ücretsiz Yemek Projesi

                 Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Iğdır İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Iğdırda yapılan, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan "Taşımalı öğrencilere Ücretsiz Yemek Projesi" kapsamında, İşkur il Müdürü Abdullah Can ve beraberindeki heyet, Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Aşçı Yardımcılığı kursunu ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte yemek yediler .          

  Projenin mimarlarından Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nejdet Özer işkur ve Halk Eğitim Müdürlüğü  işbirliğiyle yaptıkları bu kursun fikrinin kendilerinden çıktığını ve İşkur il Müdürü tarafından da uygun görülerek yürürlüğe girdiğini belirterek, bir yıldan beri gıda ihtiyacını kendimiz karşılayarak, iş kurun meslek edindirme kursiyerleri tarafından, taşımalı eğitim sistemi ile okulumuza gelen öğrencilere ve diğer tüm öğrencilerimize günlük olarak dört çeşit yemek yapıyoruz. Diğer üç okulumuza da mutfağımızda yapılan yemekleri taşıyarak ihtiyaçlarını karşılıyoruz dedi.
                Çalışma ve İş Kurumu Iğdır İl Müdürü Abdullah Can ise, "Müdür beyden bu projeyi ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve bu uygulamanın her şeyden önce manevi boyutunu düşünerek her türlü desteği verdiklerini belirterek," bunu tüm il sathında uygulamak için elimizden geleni yapıyoruz. Tuzluca ilçemizde ve ilimizin bir diğer lisesinde de bu faaliyeti başlattık. Nejdet Müdürüm bu konuda ön ayak oldu ve ilimiz idarecileri bu uygulamayı anlattığımızda bizimle aynı heyecanı hissedip yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah bir sonraki eğitim öğretim yılında bütün taşımalı eğitim yapan okullarda bunu uygulayıp daha sağlıklı ve besleyici olan bu menüyü uygulamaya devam edeceğiz" dedi.
               Öğrenciler bu uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederek mutluluklarını dile getirdiler. Ziyaret kapsamında hayırsever iş adamları tarafından alınan Eşofman Takımları öğrencilere hediye edilerek, birlikte beden eğitimi dersine katılım sağlandı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası