IĞDIR’DA İSRAİL VE ABD PROTESTO EDİLDİ

Tarih : 2017-12-08 / Kategori : Gündem

IĞDIR’DA İSRAİL VE ABD  PROTESTO EDİLDİ

Iğdır Milletvekili Nurettin Aras” Kudüs İslam Aleminin kanayan yarası olmuştur.”                                                                           Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı” İslam alemi artık birlik olmak zorundadır.”

         Haber: Ali ŞIKTAŞ;  ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması Iğdır da Cuma namazı çıkışı protesto edildi. 
           Iğdır’da 16 sivil toplum kuruluşu ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınadı. 
Camilerden çıkan vatandaşlar Zübeyde Hanım Bulvarında toplanarak ABD ve İsrail aleyhine protesto gösterisinde bulunarak slogan attı. 
           Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuranı kerim okunmasıyla devam etti. 
          Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı yaptığı konuşmada İslam alemi artık birlik olmak zorundadır. Müslümanlar bir olmadığı sürece beraber olmadığı sürece büyük şeytan Amerika başta< olmak üzere onun gayri meşru çocuğu olan Siyonist İsrail bizim değerlerimizi yok etmek için ellerinden gelen her türlü darbeleri vurmaya gayret edeceklerdir. Bugünlerde özellikle Amerikan’ın Kudüs’ü Müslümanların ve İslam ümmetinin kırmız çizgisi olan Kudüs’ü başken etmesini kınıyor telin ediyor kahrolsun Amerika diyoruz. Birlik ve beraberliği korumalıyız. Artık değerlerimize el atılıyor. İslam Alemi bugün Kudüs’e sahip çıkmalıdır.”dedi. 
           Iğdır Milletvekili Nurettin Aras” Kudüs İslam Aleminin kanayan yarası olmuştur.” 
Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’ta yaptığı konuşmada, Kudüs davası İslam aleminin Ümmet olma bilincinin sınav alanıdır. Eğer islam alemi yek vücut olup küfür karşısında birleşemezse Korkarım ki Ümmet olma iddasını da kaybedecektir. 
İslam Ümmeti Ne demektir.? İslam Ümmeti Tevhit meat ve din önderliği ışığında kitap ve sünnet doğrultusunda islami hedeflere yürüyen topluluğa İslam ümmeti denir. Dolaysıyla Müslümanlar nerede yaşarlarsa yaşasınlar. 
Hangi kavime ait olurlarsa olsunlar bir birlerinin karlarına bir birlerini ortak sayarlar. Zararlarını da ortak sayarlar. Bir Müslüman’ın dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın mazlum olması onun için bir noksanlık değildir. Dış düşman içimize bir tohum ekiyor. Ve onu büyüterek bizim birimize düşürerek bizi bir birimize kırdırmaktadır. Artık bunları görmeliyiz Arakanlı Müslümanlara terörist diyen İslam ülkeleri var. Vahdet böyle sağlanmaz. 14 Asırdır biz neyimizi haletlik bir birimizin kutsallarına dil uzatmaktan artık vaz geçelim. Metaneti terk etmeyelim. değerlerimizi kabullenelim. Bu şiddetli eleştirilerle hiçbir şey elde edemeyiz. Amerika’da İsrail’de ve onların yandaşları da bizim kutsallarımıza onurumuza ve topraklarımıza saldırırlar bizde hiçbir şey yapamayız. Biz geçmişte kalmış itilaflarımızla meşgulken dış düşman bizim kutsallarımıza saldırmaktadır. Bu İslam alemi için çok vahim bir durumdur. Biz bu gün şunu anlamalıyız. Tarih boyunca dış düşmanlar cellâtlarının ayaklarının altında sizleri ezmek için üstünüze zulmü yağdırmak için birleşmişlerdir. Biz ise Müslümanlar olarak ne yapıyoruz bakın deaş denilen bir terör örgütünü içimize soktular bakın ölende öldürende Allahu Ekber diyor. İslamiyet’te adam öldürmek diye bir şey yoktur. Herkes açsın Medine sözleşmesini okusun. Resulullah mahiyetinde yaşayan insanları anlaşmayla bir birine bağladı. Ama bu anlaşma kavim, dil din üzerinden değil uhubet kardeşliği üzerinden bir birine bağlanan anlaşmaydı. En büyük örnek bize medine sözleşmesidir. Biz Hıristiyanları da Yahudileri de öldürelim yok edelim demiyoruz. Onlarda yaşasınlar en büyük mukaddes hak yaşama hakkıdır. Ama siz yirminci yüz yılın ikinci yarısında gelip o kutsal toprakları işgal ettiniz. Orda yaşayan insanlara yaşama imkanı yaşama hakkı tanımadınız. 70 yıldır orada yaşayan insanlara zulüm ettiniz. Amerika gibi benzer ülkeleri arkanıza alarak. Maalesef İslam’ın içine de bir ihtilaf tohumu ekerek büyüttünüz ve Müslümanları bir birine kırdırtınız. Tüm bu olaylara karşı eyer bir Müslüman dünyanın her hangi bir yerinde ben mazlumum yardıma ihtiyacım var diyor da ona kimse İslam aleminde yardıma gitmiyorsa orada Müslümanlıktan bahsedilemez. Bu tür olaylar umut ediyoruz ki İslam aleminin birliğine vesile olur. “dedi. 
            Dernek adına basın açıklamasını Okuyan Kamber Güzelkaya Amerika ve İsrail’i kınadı. 
           Güzelkaya, Her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.
Bir yandan gönül coğrafyasına ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallıklar çiğnenerek topraklara el uzatıldığını ifade eden Güzelkaya, “Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüsümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır.” dedi.
         Güzelkaya, Filistin’in dar bir coğrafyada bulunan birtakım insanların meselesi olmadığını, tüm İslam aleminin namusu olduğunu kaydederek, “Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir.” ifadesini kullandı.
        Iğdır Ehlibeyt Alimleri Dernek Üyesi Dini alim Veli Beder’ise, “Siyonistlerin, evanjelistlerin ve fundamentalistlerin yönetimindeki ABD, tüm İslam dünyasıyla alay edercesine Müslümanların hiçbir kutsalına önem vermediğini göstermekten çekinmemiş, tüm İslam dünyasını tahrik edici, provokatif bir karara imza atmıştır. ABD, bize göre yok hükmündeki bu kararıyla kendisine hiçbir konuda güvenilemeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır.”dedi.
         Beder, Bilinmelidir ki, bizler ümmet olarak Kudüs’e ve Filistin davasına, Filistin’in mazlum Müslümanlarına gereği gibi sahip çıkamazsak, bu kutsal beldenin onurunu ve izzetini koruyacak projeler üretemezsek, siyonist İsrail de destekçisi ABD ve Batı emperyalizmi de yeni adımlar atmaktan çekinmeyecektir.’’
          Kudüs ve Filistin’in işgalinin sadece Filistinlilerin değil, tüm ümmetin merkezi sorunu olduğunu anlatan Beder, “Bu mübarek toprakların ve Filistinlilerin özgürleştirilmesi tüm dünya Müslümanlarının öncelikli görevidir. Biz diyoruz ki, ümmet olarak mezhep, cemaat, milliyet, meşrep, aşiret ne varsa farklılıklarımızı bir kenara bırakalım, hiç olmazsa Kudüs ortak paydasında birleşelim.” diye konuştu.rinde “Kudüs onurumuzdur”, “Kudüs namusumuzdur”, “Kudüs istiklal ve istikbaldir” dövizleri taşıyan katılımcılar, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı.
     Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası