Üniversitemizde “Genç Tarımcılar Geleceğe Hazırlanıyor: Günümüz Tarımında Gerçekler, Hedefler, Fırsatlar” Konulu Panel Düzenlendi

Tarih : 2017-12-13 / Kategori : Eğitim

Üniversitemizde “Genç Tarımcılar Geleceğe Hazırlanıyor: Günümüz Tarımında Gerçekler,  Hedefler, Fırsatlar” Konulu Panel Düzenlendi

          Iğdır Üniversitesi Tarım Topluluğu tarafından düzenlenen “Genç Tarımcılar Geleceğe Hazırlanıyor: Günümüz Tarımında Gerçekler, Hedefler, Fırsatlar” konulu panele konuşmacı olarak farklı üniversitelerden öğretim üyeleri katıldı. 

 

        Odağında genç tarımcıların bulunduğu panelde, tarım alanındaki mevcut durum ile gelecekte beklenen gelişmeler Türkiye ve dünya ölçeğinde anlatılarak gençlerin kişisel gelişimine ışık tutacak bilgiler verildi.
       Panel, Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdal Ertürk’ün açılış konuşması ile başladı ve Doç. Dr. Ecevit Eyduran’ın oturum başkanlığında devam etti. Prof. Dr. Fahri Yavuz dünyadaki tarım ile ilgili gelişmeler, küresel ölçekte gençlerden beklenen özellikler ile tarım eğitiminde ulusal ve uluslararası fırsatların neler olduğu konusunda bilgi verdi. 
        Prof. Dr. Karlı, konuşmasında ise genç tarımcıların günümüz şartlarında sahip olmaları gereken kişisel becerileri ve bu
becerilerin geliştirilmesi için gerekli olan yöntemleri anlattı. Prof. Dr. Cengiz Sayın, Türk tarımının dünü, bugünü ve yarını hakkında önemli bilgiler verdi.
         Panelistlerin konuşmalarının ardından Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, tarımın ve tarıma dayalı sanayinin önemini vurgulayan kısa bir konuşma yaptıktan sonra katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası