Haydar Aliyev’i rahmetle ve şükranla anıyoruz.

Tarih : 2017-12-13 / Kategori : Genel Haber

Haydar Aliyev’i rahmetle ve şükranla anıyoruz.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’i ebediyete intikalinin 14.yılında rahmetle anıyoruz.

 

           Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği  Başkanı Sefer Karakoyunlu “Azerbaycan Devletinin Mimarı Merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev’i ebediyete intikalinin 14. yılında rahmetle anıyoruz.
          Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk,  kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştiren ” biz iki devlet bir milletiz” sloganı ile tarihe geçen Merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliğini pekiştirdiği gibi, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ve yakın zamanda hayata geçen bir çok projenin mimarıdır. 
         Hayata geçirdiği ve ön gördüğü projeler aslında  Türk dünyasını kopmayacak stratejik bir hatla bir birine kenetlemiştir. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin önemini işaret ederek, Pekin’e Londra'ya bağlanacağımız günleri hedef göstermiştir. Bu projeler ve fikirler büyük adamların işidir. Bu projelerin günümüzde ne kadar önem arz ettiğine Türk milleti olarak şahitlik ediyoruz.
          Rahmetle andığımız Cumhurbaşkanımız, yeri doldurulamayacak büyük bir şahsiyetti.  Allah rahmet eylesin. İSTAD üyeleri olarak bu büyük şahsiyeti rahmetle ve şükranla anarken,  birlik, kardeşlik ve dayanışmamızın sonsuza dek sürmesini dileriz" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.