Doğunun En Modern Mandırası Elektrik Alamıyor

Tarih : 2008-08-19 / Kategori : Genel Haber

SANAYİ ENERJİSİ ALAMAYAN SÜT İŞLEME FABRİKASI ATIL ŞEKİLDE BEKLİYOR
FABRİKA SAHİBİ FUAT KUMTEPE "IĞDIR'DA KAZANDIK IĞDIR'A YATIRIM YAPTIK  SUÇ MU İŞLEDİK" DEDİ.
  

    İlimiz Melekli beldesi yakınlarında yaptırılan süt işleme fabrikası sanayi elektriği alamadığı için hizmete giremiyor.
     Fabrika sahibi ve Iğdır Genç iş adamları Derneği Başkanı Fuat Kumtepe, "fabrikayı 4 aydır bitirmiş durumdayız. Aras Edaş Iğdır İl Müdürlüğüne bütün evrakları tamamlayıp verdik bir türlü sanayi elektriği alamadık. Mağdur olduk." dedi.
    Yeşil Iğdır muhabirine, Amacımız yöre çiftçisinin tabandan kalkınmasını sağlamak diyen Kumtepe, şunları söyledi: "4 aydır fabrikamız atıl durumda. Fabrikayı yaptığımız için yörede 15 ile 20 arası süt sığırcılığı çiftliği açılmıştır. 20 Kişi süt sığırcılığı için ahır yapmıştır. Onlarda zor duruma düştüler. İşletmemiz faaliyete geçince bölge çiftçisine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda göçü önleyeceğiz. Iğdır'da kazandık Iğdır'a yatırım yaptık. 1.5 trilyonluk yatırımın 1 trilyonunu harcadık. 5 ineği olan bir çiftçinin eline yaklaşık ayda iki milyar para geçecektir. Bunun yarısı masraf olsa yarısı çiftçiye gelir olacaktır. İşletmemizde ilk etapta 15 işçi çalıştırılacak başta beyaz peynir, kaşar peyniri, ayran ve yoğurt üreterek iç piyasa yanında Nahcıvan Özerk cumhuriyetine de ihraç edeceğiz. Sanayi elektriğinin veril memesini bürokratik engel olarak değerlendiriyoruz." dedi.
   Aras Edaş Iğdır İl Müdür vekili Yaşar Tenlik'te "Söz konusu bölgeye sanayi elektriği çekilmesi için Ankara'da ihale yapıldığını. İhaleyi alan firmanın beklendiğini" söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası