BİR PROGRAMIN ARDINDAN

Tarih : 2008-08-20 / Kategori : Genel Haber

    Adalet Güneşi, Zehra Gülü, insanlığın yaratılış gayesi olan ilahi adaletin uygulayıcısı, Zamanın sahibi Hz. Mehdi’nin (a.f.) doğum günü münasebetiyle İnci Düğün Salonu’nda yapılan program göstermiştir ki, halkımız gerçek bir Mehdi aşığıdır.

Halkımızın bu programa yoğun ilgisi, Hz. Mehdi’yi bekleyenlerin O’na nasıl hasret olduklarının da bir göstergesi olmuştur.
    Elbette halkımızın ilgisi kadar, bu programın düzenlenmesini gerçekleştiren Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’nin, başta Dernek Başkanı kıymetli hocamız Veli Beder olmak üzere tüm üyelerinin gayret ve çabaları da göz ardı edilemeyecek bir olay olarak hafızalara kazınmıştır. Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bizler de, bu güzelliklerin icrasında Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ve değerli alimlerimize az da olsa yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz.
Ayrıca bu programın ve ortaya çıkan güzel sahnelerin halkımıza duyurulmasında vesile olan Iğdır’ımızın güzide basınına ve bunlardan birisi olan gazeteniz Yeşil Iğdır’a da teşekkürü bir borç biliriz.
Ancak haberin gazetenizde verilişinde sehven olduğu apaçık olan birkaç hususun düzeltilmesi gerektiğini hatırlatarak ve engin hoş görünüze sığınarak bu hususları belirtmek istiyorum:
1-     Haberde programın Iğdır Günışığı Derneği tarafından düzenlendiği belirtilmiştir. Gerçekte ise bu programın, değerli misafirimizin davet edilmesinden tutunuz, bütün safhaları Ehl-i Beyt Alimleri Derneği tarafından icra edilmiş, Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ise yardım ve destekleri ile katkıda bulunmuştur.
2-     Haberde yine sehven ismim “Günışığı Derneği Başkanı” olarak zikredilmiştir. Doğrusu “Günışığı Derneği Genel Sekreteri” olmalıdır.
3-     Haberin bir yerinde yine sehven ismim “Ali Çallar” olarak yazılmıştır.
4-     Haberin bir yerinde şahsım tarafından yapılan konuşmanın bir bölümünde “Mehdilik inancı, sadece Şia'ya has bir inanç değildir. Bu inanç, İslam'ın bütün melekleri tarafından çok az farklarla kabul edilmektedir.” Denilmektedir. Bu bölümde “İslam’ın bütün melekleri” ifadesinin “İslam’ın bütün mezhepleri” şeklinde olması gerekir.
5-     Son olarak konuşmanın Arapça yapıldığı belirtilmiştir. Doğrusu konuşmanın Farsça yapıldığıdır.
    İyi niyetli olduğundan asla şüphe duymadığımız yukarıdaki ifade hatalarının, programın güzelliğine gölge düşürmemesi ve bu programın gerçekleşmesini sağlayan Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’nin çabalarının teslim edilmesi ve yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi için gazetenizde yayınlanması hususunu rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına
Ali KIRAN
Iğdır Günışığı Derneği Genel sekreteri

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası